Yunanistan'da Skai Tv ile Viva.gr, 'hep birlikte başarabiliriz' kampanyası çerçevesinde yurt dışından nakit sorunu sebebiyle dönemeyen vatandaşların bilet masraflarını karşılıyor.

Yunanistan'da bankaların kapalı olması ve ATM'lerden de sadece 60 Euro çekilebilmesi, yurt dışında bulunan vatandaşları mağdur etti. Kredi kartlarının da yurt dışında geçerli olmaması üzerine parasız kalan kişiler için ilginç bir kampanya başlatıldı. Skai Tv ve Viva.gr, 'hep birlikte başarabiliriz' adını verdikleri kampanya ile kendilerine ulaşan kişilerin ülkelerine dönüş masrafları karşılıyor.

2010 yılından bu yana ülke çapında saygın bir yer edinen "Hep birlikte başarabiliriz" organizatörleri ve binlerce gönüllüsü, kriz döneminde birbirinden farklı yardım ve sosyal sorumluluk projeleri ile yoksul ve fakir vatandaşlara destek oluyor. Şimdiye kadar yoksul vatandaşlara 1 buçuk milyon kutudan fazla ilaç, yaklaşık 4 milyon kilogram gıda, kıyafet ve 400 öğrenci için burs dağıtıldı. Çevre faaliyetleri de yapan oluşum, bugüne kadar 2 buçuk milyon fidanın dikilmesine aracılık yaptı.

Yunan kilisesinin de destek verdiği proje kapsamında toplanan yardımlar, oluşturulan süpermarketler ve daha başka etkinlikler vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılıyor.