Euro Grubu ile olan müzakereleri çıkmaza giren ve kurtarma programının uzatılması için çabalayan Yunanistan’ın, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulabilmesi için Güney Kıbrıs'tan da yardım istediği belirtildi.

Rum Simerini gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün de Almanya Başbakanı Angela Merkel’i arayarak, Yunanistan konusunu görüştüğünü yazdı.

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın hedefinin, Yunanistan programıyla ilgili uzlaşı sağlanması olduğunu belirtti.

Gazete, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun da Yunanistan ile ilgili müdahalede bulunarak, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Euro Bölgesi ülkeleri parlamentolarına mektup gönderdiğini ve Yunanistan meselesine çözüm bulunması için destek talep ettiğini yazdı.

Habere göre Omiru, Yunanistan’ın Avrupa kurumları ile olan müzakerelerinin, ne yazık ki Euro Bölgesi’ni derin sulara sürüklediğini ve Yunanistan’ın yaptığı önerilere karşılık Avrupa kurumları tarafından başka tedbirler getirilmeye çalışılmasının işbirliği ve dayanışma eksikliğine işaret ettiğini söyledi.

Gazete, bir diğer haberinde ise, Yunanistan Hükümeti’nin Rum Hükümeti’nden dün, Yunanistan’ın Euro Grubu’ndan talep ettiği kurtarma programının süresinin uzatılması talebiyle ilgili yardım istediğini bildirdi.

Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Yunanistan’ın destek talebine olumlu karşılık verdiklerini ve konuyla ilgili çabalarını sürdüreceklerini belirtti.