Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Yunanistan’da yaşanan gelişmelerin Rusya ekonomisini dolaylı olarak etkileyebileceğini söyledi.

Rusya ve Yunanistan arasında toplam ticaret hacmi ve yatırımların yüksek olmaması nedeni ile doğrudan bir sorun yaşanmayacağını belirten Bakan, “Ancak dolaylı etki mümkün. Petrol fiyatlarının düşmesi Rusya ekonomisini olumsuz etkiler.” dedi.

Rusya’nın temel ihraç kaleminde yaşanan değişimin ruble üzerinde etkisi olduğuna değinen Ulyukayev, “Diğer her şey sabit olsa da petrol fiyatlarının düşmesi rublenin zayıflaması anlamına geliyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerden nakit çıkışı mümkün. Petrole olan talep de azalabilir…” uyarısında bulundu.

Piyasanın kısa sürede denge pozisyonuna ulaşacağını belirten Ulyukayev, Yunanistan’da yaşanan gelişmeler ve küresel piyasaların tepkileri dolaylı olarak Rusya ekonomisini etkilediğine dikkat çekti.

Serbest piyasada 73,8 ruble artan dolar 57,15 rubleye çıkarken, 55,54 ruble artan Euro da 62,98 rubleye yükseldi.

Rusya borsalarında dün görülen hızlı kayıpların ardından bugün de düşüşler sürdü. MSİ 11.50 itibari ile dolar bazlı RTS endeksi yüzde 1 kayıpla 893 puana gerilerken, ruble bazlı MICEX endeksi yüzde 0,01 kayıpla 1621 puana geriledi.