Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,01 arttı. Endeks, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,07 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 5,74 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Nisan ayı verilerine göre; sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,16 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 2,02 artış olarak gerçekleşti. En yüksek aylık artış bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerde gerçekleşti. Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 5,17), metalik olmayan diğer mineral ürünler (yüzde 4,96), kimyasallar ve kimyasal ürünler (yüzde 4,41) alt sektörleri oldu. Buna karşılık tütün ürünleri (eksi yüzde 2,30) ve diğer mamul eşyalar (eksi yüzde 1,33) bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Nisan ayında en yüksek aylık artış enerji mallarında, en yüksek yıllık artış ise ara mallarında görüldü.