Et ve et ürünlerinde yapılan hileler bugüne kadar bir çok kez dile getirildi. Ancak cezaların caydırıcı olmaması dolandırıcıların iştahını kabartıyor ve maalesef ürkütücü uygulamalar devam ediyor.

Bir çok şehirden alınan et ve et ürünleri Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Laboratuvarlarında incelendi. Çıkan sonuç yine ürkütücüydü.

'Yüzde 100 et' ibaresiyle satılan ürünlerde dalak, işkembe, yürek, bağırsak ve kıl gibi birçok madde tespit edildi.

Sakatat, kemik unu, kıkırdak, malesef kıl, hatta hayvanların diğer parçalarını bunların hepsi ürünün içerisine katılıp halka tükettirildiğini ifade eden Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdüssamet Boyu, gıdalar üzerinde oynanan oyunların insan sağlığı üzerinde ölümcül sonuçlara yol açabilecek etkiler yarattığını söyledi.

Boyu, gıdaların içine konulan hileli katkıların çıplak gözle ya da tadından anlaşılabilecek hususlar olmadığını belirterek, ''Bunlar laboratuvar analizleriyle anlaşılabilecek hususlar. Uzmanlar, yapılan denetimlerin yeterli olmadığını söylüyor. Bunun önüne geçilmesi için de gıda denetimlerinin etkin bir şekilde arttırılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kasım ayında Meclis'e gelecek torba kanunla yeni düzenlemenin yolda olduğunu, vatandaşı kandıranların artık para cezasıyla kurtulamayacağını ve hapis cezasının geleceğini söyledi.