Boatshow Eurasıa Tuzla’da 4 günde 180 tekne satıldı. Katar, Kuveyt, İran, Türkiye ve Rusya alıcılarda başı çekti.
Boatshow Eurasia Tuzla, değeri 800 milyon TL’yi bulan yat, mega yat, motor yat, yelkenli, katamaran ve sürat teknelerinin de yer aldığı 240 tekne ile tekne tutkunlarının akınına uğradı. Çok özel misafirlerin ağırlandığı Boatshow Eurasia’da, 4 günde fiyatı 5 milyon euro olan bir katamaran satılırken, fiyatı 3 milyon ile 5 milyon euro arasında değişen lüks yatlar ciddi satış bağlantıları yaptı. İlk 4 günde fiyatları 12 bin TL ile 5 milyon euro arasında değişen 180 tekne satışı gerçekleşti. İş dünyası, ünlü isimler, CEO’lar fuara akın ederken fuara Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Dubai, İngiltere, Azerbaycan, Türmenistan, Kırgızistan, Kuzey Afrika, Kenya ve İzlanda’dan ziyaretçi geldi. Boatshow Eurasia Tuzla’da bu yıl da satışların ağırlığını Türkler oluştururken ikinci sırayı Rusya, Ürdün, Azerbaycan, İran, Suudi Arabistan, Katar ve Türki Cumhuriyetlerinden gelen alıcılar oluşturdu. Bu yıl Boatshow’a yerli alıcılar ve İzlanda damgasını vurdu. Bütün olumsuz koşullara rağmen Fuarı Suriye’den de 10 kişilik bir heyet ziyaret etti. Beğendikleri tekneler için bilgi ve teklif alan Suriye’li iş adamları tekne siparişi vermedi.
Via Fuarcılık tarafından düzenlenen Boatshow Eurasia Tuzla’da, değeri 800 milyon TL’yi bulan yat, mega yat, motor yat, yelkenli, katamaran, sürat tekneleri bu yıl da 24 ülkeden gelen tekne tutkunlarının ve Türkiye’den alıcıların ilgisiyle satış rekoru kırdığı açıklandı. Türkiye’de ’Deniz üstünde yapılan en büyük fuar’ olma özelliği ile ziyaretçilere kapılarını açan Boatshow Eurasia Tuzla’da 2016-2017’nin en yeni mega yat, yelkenli ve motor yat tasarımları ilk günden sahiplerini bulmaya başladı.
Boatshow Eurasia Tuzla’yı ilk 4 gün de 25 bin 300 kişi ziyaret etti. Dört günün sonunda ise 180 tekne yeni sahiplerini buldu. Toplam değeri 90 milyon euroyu geçen ucuzundan pahalısına tekne satışları yat üreticilerinin yüzünü güldürürken, fuarın en pahalı teknelerine de ilgi büyük oldu. Ünlü isimler, iş dünyası fuarın en pahalı teknelerini dikkatle incelediler. Toplamda 180 teknenin satıldığı ilk 4 günde yüzde 50’ye varan indirimlerin uygulandığı ucuz teknelerin satışı geçen yıla göre yüzde 200 artış gösterdi. Özellikle, fiyatı 15 bin TL’den başlayan sürat tekneleri ile, fiyatı 15 bin eurodan başlayan kamaralı 5 metre ile 12 metre arasında değişen küçük teknelerden 82 adet satılarak bu yıl satış rekoru kırdı. Fiyatı 650 bin euro ile 3 milyon euro arasında değişen yelkenli ve katamaran modellerinden ise 25 adet satıldı.
Caner Erkin 640 bin euroya sürat teknesi aldı
Boatshow Eurasia Tuzla’nın VİP açılış gününe iş, sanat ve futbol dünyasının ilgisi de yoğun oldu. Futbolcu Caner Erkin, 640 bin euroya 36 knot hızında kamaralı bir sürat motoru satın alırken teknelerin büyük çoğunluğu Türk iş adamlarına satıldı.
Fuarın çevreci teknesi Greenline 48, güneş enerjisi ve elektrikle çalışıyor. 21 knot hıza kadar ulaşabiliyor ve ciddi yakıt tasarrufu sağlıyor. Greenline 48’in farklı model ve boylarından toplam 7 adet satış gerçekleşti.
Türkiye’nin uzun zamandır balıkçı teknesi ve yük gemisi satışı gerçekleştirdiği İzlanda, ilk kez 25 kişilik iş adamlarından oluşan bir heyetle Boatshow Eurasia Tuzla’yı ziyaret etti. İzlanda’lı heyet, fuarda 5 saat süreyle kalarak tüm tekneleri dikkatle incelediler. 3 İzlanda’lı iş adamı, beğendikleri tekneler için el sıkıştı.
Satılan teknelerdan bazıları şöyle:
Blue moon (fuarın en pahalı teknelerinden biri) 5 milyon euro fiyatla Rusya’ya satıldı.
Sunseeker 2 adet toplam 1 milyon TL’ye satıldı.
4 Beneteau, 2 monte carlo, 2 lagoon toplam 6,5 milyon euro ya satıldı.
Adt marine monterey ve carver 34 isimli teknelerini sattı, toplamda 600 bin dolar ödendi.
Axopar 8 adet 950 bin dolara satıldı.
Mursan 3 adet 300 bin euroya satıldı.
Tezmarin segmentindeki farklı markalardan 12 adet, bavaria ve franken meer segmentindeki farklı modellerden 5 adet sattığı öğrenilirken, toplam satış rakamı vermediği belirtildi.
Satılan yelkenli sayısının 14 adet olduğu ve toplam satış rakamı 19 milyon TL olduğu belirtildi. Satılan sürat teknesi sayısının 28, toplam satış rakamının da 4 milyon TL olduğu, satılan katamaran sayısının 11 adet,.toplam satış rakamının da 29 milyon TL olduğu açıklandı. Satılan mega yat sayısının ise 5, toplam satış rakamı 46 milyon TL olduğu bilgisi verildi.