Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Esentepe Yeşil Kuşak sahasında yüzlerce çam fidanı dikildi.

Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla Erzincan’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Esentepe Yeşil Kuşak sahasında düzenlenen fidan dikme etkinliğine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı, İl Mili Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı, "Bugün burada yaklaşık 10 dönümlük alan Erzincan Belediyesi'nin cansuyu çalışmasından çıkan hafriyat ile dolgu yapılan bir alan. Bu bölüm vadi şeklindeydi. Güzel bir alan oluştu ve burada dikeceğimiz fidanlar ile Erzincan’a bir yeşil kuşak alanı oluşturmuş olacağız." dedi.

Daha sonra fidan dikimine geçildi. Fidan diken Vali Kahraman, "Bugün Ormancılık Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu vesile ile ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Bizim de bir dikili ağacımız olsun." ifadesini kullandı. Vali Süleyman Kahraman’ın ilk fidanı toprakla buluşturmasının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler de fidan dikti.