Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, ciğer kebapçıları ve ekmek fırınlarını denetledi. Denetimin ardından 5 işyeri hakkında cezai işlem uygulandı. İftardan sonra başlayıp sahura kadar devam eden denetimlerde zabıta ekipleri bazı ciğercilerde kokmuş ciğer ve et, bazı fırınlarda da noksan gramajlı ekmek buldu. Ciğer ve ekmeklere el koyan zabıta iş yerleri hakkında yasal işlem yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının koordinasyonunda Büyükşehir Zabıta ekipleri merkez ilçe Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte Ramazan ayında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ciğerciler ile fırınları denetledi. Merkez Eyyübiye ve Haliliye İlçe sınırları içersinde yapılan denetimlerde Haşimiye, Akarbaşı,Bahçelievler, Yenişehir, Veysel Karani, Ertuğrul Gazi mahallelerinde bulunan ciğerci ile fırınlar kontrol edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler Eyyübiye ilçesinde Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle, Haliliye İlçesinde de Haliliye Belediyesi zabıta Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yaptığı denetimler sahura kadar sürdü.

Ramazan ayında günde 3 ton ciğerin tüketildiği kentte zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde ciğer kebapçılarının iş yerlerinde bulunan ciğerlerin rengini kokusunu kontrol etti. Hijyenik kurallara uyup uymadıklarına baktı. Denetimler sırasında bazı ciğercilerde kokmuş ciğer ve et buldu. Bozuk ciğerlere imha etmek üzere el koyan zabıta iş yerleri hakkında yasal işlem yaptı. Zabıta ayrıca ciğercileri yoldan geçen vatandaşları yemek yemeye çağırırken çığırtkanlık yapmamaları yönünde sert bir şekilde uyardı.

250 GRAM ALTI EKMEKLER YOKSULLARA DAĞITILMAK ÜZERE TOPLANDI

Zabıta ekiplerinin denetlediği yerler arasında Ramazan ayında ciğerciler kadar ilgi gören ekmek fırınları da vardı. Zabıta fırınlarda hijyenin yanı sıra ekmeklerin düşük gramajlı olup olmadığını kontrol etti. Fırınlarda ekmekleri tek tek tartan Zabıta ekipleri 250 gramın altında gelen ekmeklere, yoksullara dağıtılmak üzere el koydu. Noksan gramajlı ekmek satan fırınlar hakkında da yasal işlem yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Burak Küçük, Zabıta Daire Başkanlığının koordinasyonunda ilçe belediyeleriyle ortaklaşa başlattıkları denetimleri bundan sonra sıkı bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.