Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın önemli şirketlerinden U.N. Ro-Ro, ’30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yola çıkan İstanbul’dan İtalya’ya gidecek olan gemisi ’UN Trieste’nin hasılatını ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na aktardığını açıkladı.
Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın önemli şirketlerinden U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.’den ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na destek geldi. Şirketten yapılan açıklamada; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’nca esasları belirlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevlendirildiği ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Pendik’ten yola çıkan İstanbul’dan İtalya’ya giden 240 araç kapasiteli ’UN Trieste’ gemisinin yaklaşık tüm hasılatı olan 897 bin 877 lira 22 kuruşu 15 Temmuz 2016’da Türkiye’ye karşı yapılan hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine ve yaralananlara yönelik başlatılan ’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na aktardığını açıkladı. Gemi, 2 Eylül Cuma günü İtalya’nın Trieste şehrine varmış olacağı kaydedildi.
U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. CEO’su Sedat Gümüşoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "15 Temmuz akşamında ülkemize karşı yapılan, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerine ve yaralanan vatandaşlarımıza destek olabilmek bizler için büyük gurur. Ülke olarak hep birlikte yaraları sarmaktan, birlik ve beraberlik duygumuzu tüm dünyaya göstermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemisiyle, İstanbul’dan Pendik ile Ambarlı ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste ve Ancona Limanı’larına, Pendik’den Fransa’daki Toulon Limanı’na düzenli ro-ro seferleri gerçekleştiren U.N. Ro-Ro, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirdiği bu seferle tüm şehitlerimizi bir kez daha anmış oldu.