Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, ajansın proje çağırma sürecinin başladığını bildirdi. Bektaş, bu proje çağrısına konu olan 30 milyon liralık bir kaynak olduğunu belirtti.

ZEKA 2015 yılı üçüncü yönetim kurulu toplantısı Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında Manisa Anemon Otel’de yapıldı. Toplantıya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ile ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı. Toplantı da konuşan Bektaş, ZEKA’nın proje çağırma sürecinin başladığını, eğitimlerin devam ettiğini söyledi. Bu proje çağrısına konu olan 30 milyon liralık bir kaynak olduğunu aktaran Bektaş, "Bunun 20 milyon lirası KOBİ’lere, 10 milyon lirası da alt yapıya harcanacak. Doğrusu 4 ilin ekonomik büyüklüğünü dikkate aldığımızda 30 milyon liranın çok büyük bir para olmadığını biliyoruz. Ama belki de ajansların en büyük bütçeyle çıkılan proje çağrılarından biri olması itibarı ile bizim tarafımızdan büyük bir para bu. Ancak bu paranın kendisinin büyüklüğünden öte bu parayla tetikleyebileceğimiz yatırım ortamının büyüklüğü önemli. Bizim paralar öyledir zaten. Yani işin tamamını yapmaya yetmezler ama bir başlangıç olurlar. Gerçekten bir niyeti, bir projeyi, bir düşünceyi tetikleyici olarak iş görürler. Bir süre sonra bakarsınız ki gerçekten işe yaramış. Biz de bu imkanımızın dört ilin ekonomisinde işe yarar projelere harcanması umuduyla sürece devam ediyoruz. Kısaca başta söyleyeceğimiz bu gelişmeleri görüşeceğiz. Proje çağrısının sonuçlarını hep beraber gözleyeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmanın ardında toplantı gündeminde yer alan ilerleme raporları, projelerle ilgili talepler, iki toplantı arası ajans faaliyetleri ve 2015 yılı Şubat ayı gelir gider cetveli görüşüldü.