84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılışı dolayısıyla İzmir Hilton Oteli'nde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Zeybekci, İzmir’in ilk yapması gerekenin, kurtarıcılardan kurtulmak olduğunu söyledi. Zeybekci, “İzmir, bizim için sadece İzmir değildir. İzmir Ege'dir, tüm Anadolu'dur. İlk yapmamız gereken, kurtarıcılardan kurtulmak. Bir kurtarıcı aramamak. İzmir'i kurtaracak olan biziz." dedi.

İEF'yi Akdeniz ve Avrupa coğrafyanın EXPO’su olarak nitelendiren Bakan Zeybekci, “İEF, her yönüyle Türkiye kokan bir fuardır. Türkiye’nin özetinin ve önemli özelliklerinin toplandığı bir fuardır. İEF, 84 yıldan beri uluslararası bir fuar olması nedeniyle aslında Akdeniz’in, Avrupa’nın, bu coğrafyanın kendi içinde bir EXPO’sudur. İnşallah bu özelliğini daha fazla öne çıkarabilir, uluslararası platformda daha fazla tanıtabilir ve katılımı arttırabiliriz. Ekonomi Bakanlığı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. 84 yıldan beri süren İEF, dünyanın sayılı yerel fuarlarındandır. Ekonomi Bakanlığı olarak, katılan ülkelere desteklerimizi arttıracağız. Daha önce 19 ülkeyle imzaladığımız JETCO anlaşmanın bir yenisini, Malta ile İzmir’de imzalıyoruz. İzmir, Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 10’unun üretildiği bir coğrafyadır. İzmir dendiği zaman Ege demek isteriz, tüm Anadolu demek isteriz.” diye konuştu.

‘İZMİR'İ KURTARACAK OLAN BİZİZ’

“İzmir bizim için sadece İzmir değildir. İzmir Ege'dir, tüm Anadolu'dur.” diyen Zeybekci, “İlk yapmamız gereken, kurtarıcılardan kurtulmak. Bir kurtarıcı aramamak. İzmir'i kurtaracak olan biziz. Muasır medeniyet dediğimiz seviyenin üzerine çıkarmak. Bunu gerek ticaretle, tarımla, bilimle ve ihracatla yapmak. Ege'nin içinde 16-17 üniversite ve yüz binlerce öğrenci var. İzmir-Antalya hızlı tren; İzmir'den çıktığınızda en fazla 2,5 saatte Antalya'ya gideceksiniz. İzmir nasıl ki ticaretin, turizmin başkenti olmalı, sağlık turizminin de başkenti olmalı.” ifadelerini kullandı.

‘SIK SIK İZMİR’E GELİYORUM, BUNDAN ÖZEL BİR ANLAM ÇIKARMAYIN’

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Nihat Zeybekci, son hafta İzmir’e sık sık gelmesi hakkında, “İzmir'e sık geliyorum, her hafta buradayım ama adaylığımla ilgili değil. İzmir'e olan sevgimiz, ilgimiz, sempatimiz için geliyoruz.” dedi. En çok gezen bakanlardan biri olduğunu, bundan özel anlam çıkarmamak gerektiğini ifade eden Zeybekci, "Partinin ne genel başkanı, ne üst yönetiminden hiçbir Allah'ın kulu bana, 'İzmir'e git' demiyor. Görevim gereği ve İzmir'e olan ilgimiz gereği geliyorum. İzmir gelinmesi gereken bir yer. Ülkenin Ankara dışındaki ikinci büyük kenti. İzmir'e çok güzel şeylerle gelmeye devam edeceğiz. İzmir'den birinci parti olarak çıkmak hedefimiz.” diye konuştu.