Akhisar Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftar programı sonrası Borsa’ya en fazla işlem hacmi yaptıran firmalara plaket, teşekkür ve takdir belgeleri verildi.
Akhisar Ticaret Borsası tarafından iftar programı düzenlendi. Ziyafet Restoran’da verilen iftara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AK Parti Manisa Milletvekili MKYK Üyesi Murat Baybatur, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Kırkağaç Kaymakamı Dr. Mehmet Yeşilbaş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi katıldı. İftar programının ardından Borsa’ya en fazla işlem hacmi yaptıran firmalara plaket, teşekkür ve takdir belgeleri verildi. Ödül töreninde konuşan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Bakanlığın verdiği desteklerle 14 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştıklarına dikkat çekerek, “İyi tarıma geçtik. Organik tarım çalışmalarımız başladı. Sağlıklı nesiller için zeytinyağı ve sofralık zeytin üretimimizi arttırdık. Gelişen taşımacılık ve iletişim sayesinde dünya herkese çok yakın hale geldi. Bu da tabii ki rakiplerimizi arttırdı. Akhisar bugün dünya ile aynı kalitede ürün üretiyor. Ürettiğini en iyi şekilde ambalajlıyor. Ama dünya ile fiyat konusunda gelin görün ki tıkanıyoruz” dedi.
Türkiye’nin en iyi zeytinini yetiştirmelerine karşın bu sorunu aşmak için sofralık zeytinde prim desteğinin şart olduğunu ifade eden Alhat, “Biz hem zeytin işletmecilerimizin hem zeytin üreticilerimizin bu işi büyütebilecek şekilde ilerlemesini istiyoruz. Bunun için bu güçlü desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
Bakan Yardımcısı Daniş ise zeytinde prim desteğine olumlu baktıklarını belirterek, “Zeytine verilmesi gereken destek konusundaki çabalara ben şahidim. Bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sofralık zeytine destekleme verilmesi konusunda, verilmeyeceği ya da bu kapı kapalı anlayışında değiliz. Bunun yeterli olgunluğa erişince olabileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bazı gelişmeler olabilir. Bununla ilgili sürekli çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
TAĞŞİŞE AĞIR CEZA GELİYOR
Bakan Yardımcısı Daniş, sektörün önemli sorunlarının başında yer alan tağşiş konusunda yeni bir tasarı hazırlığı içinde olduklarını belirtti. Tağşişi “Alın terini akıtan insanlara karşı yapılan en büyük hırsızlık” olarak değerlendiren Daniş, “Bunu yapanları zaman zaman bunları ilan ettiğimiz de oluyor. Ama yeni bir tasarımız var. Burada tağşişe cezaları artırıyoruz. Yapanlar bir daha bu üretimi yapamayacak. Tarım komisyonunda muhalefet ve iktidar partileri olarak tartışarak olgunlaştırdık. Parlamentoda gündeme gelecek ve tasarı kabul görerek ciddi adımlar atılacak” diye konuştu.