Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz ilçesine bağlı Madenli Mahallesi'nde bulunan Zilli Deresi'nin üzerinde yapılacak köprünün temelini attı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediyesi Başkanı Nazım Çulha, CHP Hatay Milletvekillerinden Mevlüt Dudu ve Serkan Topal ve Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal katıldı. Törende son zamanlarda yaşanılan terör olayları neticesinde şehit düşen askerler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, ilçe için önemli bir köprünün temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zilli Deresi üzerinde bulunan köprün yaklaşık 5 yıl önce deforme olduğunu 3 yıl önce de tamamen yıkıldığını aktaran Çulha, “Şu anda temelini atacağımız köprü ilçemizde Çengen Mahallesi'nden başlayıp Madenli, Üçgüllük, Akçalı, Hacıahmetli, Höyük ve Höyük Avcılar Suyu karayollarına alternatif bir yol güzergahını oluşturacaktır. Bundan dolayı Arsuz için çok önemsediğimiz bu önemli çalışmayı Büyükşehrimize ilettik. Onlar da hızlı bir şekilde ihaleye çıkardılar ve bugün burada açılışı yapılıyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da çok kısa bir sürede iki köprünün de yapımına başladıklarını belirterek, “Bugün burada bu köprünün temelini atıyoruz, 15-20 gün içinde de 3. köprünün açılışını yapacağız.'' dedi.

Arsuz'a 4 tane menfez ve 36 kilometre sathi kaplama, 22 kilometre de asfalt kaplama yaptıklarını aktaran Başkan Savaş, “Bunlarla birlikte 50 tane de sosyal tesis inşaatına başladık. Bir kaç ay içinde onların da açılışını gerçekleştireceğiz. Onların da ortalama 750 bin ile 1 milyon arasında bir maliyeti var. Bunlarla birlikte selden çok zarar gören köylerimiz oldu. Bunun için merkezdeki su tahliye hatlarında tamir ve onarımlara başladık. Üçgüllük'te yapılacak arıtma tesisi için yakında ihaleye sunacağız. İkincisi Arsuz'un bir kısım altyapısını kanalizasyonunu İskenderun'a bağlayacağız. İskenderun'a bağlanacak kısmın ihalesi bitti projesi yapılıyor. Üçgüllük'e bağlanacak kanalizasyon projesini de hazırladık. Önümüzdeki yılın İlkbaharına kadar Arsuz'un içme suyu ihalesini de yapacağız. Arsuz'un sıkıntılarını gidermek adına elimizden geleni yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.

64 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki yapılacak köprünün 4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.