Ziraat Bankası Yahşihan Şubesi’nin Yenişehir Bölgesi’ne taşınıyor duyumları ilçe halkı tarafından tepki ile karşılandı. Ziraat Bankası önünde bir araya gelen ilçe halkı bankalarının taşınmaması için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına destek veren MHP Kırıkkale milletvekili adayları Seyit Ahmet Göçer ve Merih Karayol, vekil olmaları durumunda ilçe halkının sorunlarına çare olacaklarını söyleyerek, Ziraat Bankası’nın Yahşihan’dan gitmemesi gerektiğini belirttiler.

MHP milletvekili adayı Göçer, “MHP İl Başkanlığı görevinde bulurken sizleri ziyaret ettik. Dedik ki AKP tekrar bu seçimleri kazanırsa Yenişehir Bölgesi’ni Kırıkkale Bölgesine bağlayacaklarını ifade etmiştik. Şuanda görüyoruz ki Ziraat Bankası ile başlayan göç arkasından PTT, tapu ve diğer resmi kurumlar ile devam edecek. Yenişehir’de bizim. Fakat ihtiyaç varsa Ziraat Bankası bir şubesini Yenişehir’e de açabilirdi. Yahşihan’da ikamet edenler Yenişehir’e gidip de maaşlarını nasıl çekecekler. Ziraat Bankası’nın Yahşihan’da kalması için çok mücadele vereceğiz. Birlik olursanız, duyarlı olursanız hiç kimse sizin bankanızı elinizden alamaz. Allah bize milletvekilliğini nasip ederse sizler sahip olmayacaksınız. Biz bu toprakların çocuklarıyız ve her zaman sizin emrinizde olacağız. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve ilgililere sesleniyoruz biz MHP olarak bunun takipçisi olacağız. Dün olduğu gibi bugünde sizlerin yanınızda olacağız. Allah yardımcınız olsun.” dedi.

MHP milletvekili adayı Karayol da Yahşihan’ın her türlü probleminde bir arada olacaklarını belirterek, “Bu kadar emeklinin yaşadığı bu yerde Ziraat Bankası’nın taşınıyor olması çok yanlış. Bu şubenin Yenişehir’e gidiyor olması demek ekonomik kıpırdanmayı da ortadan kaldıracak. Bu Yahşihan’a yapılan çok büyük bir kötülüktür. Bunun için de hep birlikte olun. Her türlü demokratik olarak yapacağınız faaliyetlerde yanınızda olacağız. İnşallah Ziraat Bankası burada kalır.” diye konuştu.

MHP Yahşihan İlçe Başkanı Metin Özyurt ise “Biz birlik ve beraberlik içerisinde Yahşihan şubemizin burada kalması için mücadele edeceğiz. Yahşihan’ın kalkınması ve ilçe merkezimizin ayakta kalması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kendilerini Yahşihanlı gibi hisseden milletvekili adaylarımız buraya bize destek vermeye geldi. İktidar olduğumuz zaman buradan da ayrılmayacaklar. Bunu biz birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Gelin birlik olalım ve bankamızı kimseye vermeyelim.” diye konuştu.