Çankırı Ziraat Odası ile -Canbolat Petrol ve Kardeşler 1 Petrol arasında imzalanan protokol gereğince çiftçilere mazotta yüzde 6, benzin ve otogazda yüzde 4 indirim uygulanacak. Çankırı Ziraat Odasında düzenlenen protokol imza törenine; Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Türk Petrolleri Bölge Müdürü Kubilay Narin, Canbolat Petrol ve Kardeşler 1 Petrol yetkilileri, Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler katıldı.

“Çankırı Ziraat Odası olarak çiftçimizin hizmetinde projeler üretmeye devam ediyoruz” sözleri ile konuşmasına başlayan Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çiftçilerin üretim aşamasında en önemli girdi kalemlerinden birinin mazot olduğunu vurguladı. Gamzeli, “Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında motorin fiyatları gelmekte. Çünkü, motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmekte. Motorine, devletimiz bir destek veriyor. Destek artsa da yapılan masrafa göre düşük kalıyor. Motorin fiyatları çiftçimizi zorluyor. Ülkemizde birçok üründe verim ve kalite olarak dünya ortalamalarına yakın veya üzerindeyiz. Ancak, girdi fiyatlarının yüksekliği, yapısal sorunlar gibi nedenlerle ürün maliyetleri artıyor, üreticilerimiz dünya fiyatları ile çoğu zaman rekabet edemiyor” diye konuştu.

“Bugün Türkiye çapında bir ilki daha gerçekleştiriyoruz” diye sözlerine devam eden Gamzeli, odaya kayıtlı 2 bin 700 aktif çiftçi bulunduğunu, talepte bulunan tüm üyelerine okutmatik manyetik kart dağıtacaklarını, çiftçilerin anlaşmalı bayiden kartı göstererek nakit veya tek çekim kredi kartıyla mazotunu, benzinini, otogazı alacağını vurguladı.

Gamzeli, ortalama 2 bin litre mazot kullanan çiftçinin yaklaşık 480 lira daha az mazot parası ödeyeceğini, anlaşmanın bir yıl süreli olduğunu, süre bitiminde yeniden uzatılabileceğini söyledi.

Tören, tarafların protokolü imza altına alması ardından çiftçilere okutmatik manyetik kartların teslimi ile sona erdi.