Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla etkinlik yapıldı. Etkinlik kapsamında Bafra Ziraat Odası da ziyaret edildi. Oda yönetimi öğrencilere pide ve ayran ikram etti.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, "Lider Çocuk Tarım Kampı düzenledik. Bu kampa Alparslan İlköğretim Okulu ve İstiklal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri arasından seçilen 22 öğrenci katıldı. İki gönüllü öğretmen de kamp boyunca öğrencilere eşlik etti. Ayrıca Lider Çocuk Kampı sponsorluğunu Özel Başarı Koleji üstlenmiş ve etkinlik içerisine Başarı Koleji öğrencilerinden 10 öğrenci de eşlik etmiştir. Üç gün süren kamp boyunca çocuklara Ondokuzmayıs Üniversitesi ilçesi Erenköy keçi işletmesi ve Dağköy kesme çiçek seraları, Bafra ilçesi Altınova köyü büyükbaş işletmesi ile Kızılırmak Deltası, Tekkeköy ilçesi at çiftliği, Çarşamba ilçesi mantar tesisleri ve organik tarım yapılan fındık ve kivi bahçeleri, sebze ve meyve seraları ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü gezdirilerek buralardaki faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca temel eğitimin yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitimler verildi." dedi.

Güven, Bafra Ziraat Odası Başkanlığını da ziyaret edilerek, odanın yaptığı çalışmalar hakkında öğrencilerin bilgilendirildiğini kaydetti. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, heyete odanın yaptığı faaliyetler ve projeler hakkında bilgi sundu.