Zirve Üniversitesi, ABD’de hizmet sunan Universal Safe Transportation and Energy Solution LCC uçuş okuluyla işbirliğinde ticari pilot lisansı eğitimi imkanı sunuyor. Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ZÜSEM) uluslararası geçerliliği olan (ICAO, FAA ve EASA onaylı) EASA ATPL Ticari Pilot Lisans Eğitimi devam ediyor. Program ile geleceğin Airbus ve Boeing pilotları yetiştiriliyor.

Türkiye, ABD ve Yunanistan’da gerçekleştirilen teorik ve uçuş eğitimleri sonunda lisans almaya hak kazanan öğrenciler, ileri seviyede İngilizce biliyor olacaklarından dolayı dünyanın her yanında kolaylıkla ticari pilot olma imkânına kavuşacak.

Ticari Pilot Lisansı almak isteyen öğrenciler, iki aşamalı bir eğitime tabi tutuluyor. İlk aşamadaki 650 saat teorik ders ve 264 saat uçuş eğitimini tamamladıktan sonra, yapılan sınavdan başarılı olan öğrenciler Commercial Pilot (CPL: Ticari Pilot Lisansı) lisansını alıyor. Bu lisans, pilotlara, hususi pilot lisansından (PPL) farklı olarak yapılan uçuşlar karşılığında ücret alınmasına imkanı sağlıyor. Type Rating olarak adlandırılan eğitimin ikinci aşamasında öğrenciler 80 saat teorik ve 62 saat uçuş eğitimi alarak, taleplerine göre Boeing veya Airbus kullanmayı öğreniyor. Ayrıca Ticari Pilot Lisansı (ATPL) alarak, yolcu uçağı kullanma hakkını kazanıyor.

EASA ATPL Ticari Pilot Lisans Eğitimi’nin ilk aşaması, standart veya hızlandırılmış program olmak üzere 2 şekilde organize ediliyor. Her 2 program da 650 saat teorik ders ve 264 saat uçuş eğitiminden oluşuyor. Verilen eğitimler, standart eğitim programında 45 haftada tamamlanırken, hızlandırılmış eğitim programında ise 28 haftada tamamlanıyor. Talep eden öğrenciler, ikinci aşamada ilk aşamaya ilave olarak 80 saat teorik ve 62 saat uçuş eğitiminden oluşan Boeing ve Airbus intibak eğitimi alıyor.