Zonguldak'ta vergi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi.

Vergi haftası kapsamında Emirgan Otel'de düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Verginin önemini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, 2014 yılında kentte 2 milyar 253 milyon lira vergi tahakkuk ettiğini, tahsilatın 1 milyar 734 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Karaca, vergi gelirleri tahsilatında bir önceki yıla göre yüzde 7,25 artış olduğunu sözlerine ekledi.

VALİ YARDIMCISI UYARDI

Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, verginin önemine değinerek, "Çarçur edilen her kuruş, özel sektörün onlarca istihdamının da önünü kapatmaktadır. O yüzden bu dengenin çok iyi kurulması lazım. Hem biz kamu görevlilerinin vergiyi çarçur edilmemesinde azami dikkat etme zorunluluğumuz var. Hem de vergiyi verme zorunluluğu olan özel sektör insanlarımızın da 'ya bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var' düşüncesini beynini bir tarafına yerleştirmesi zorunludur.

VERGİ ÖDÜLÜ

Daha sonra kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi. Protokol üyeleri tarafından kurumlar vergisinde birinci Ereğli Demir ve Çelik(Erdemir), Çanakçılar Seramik ve Yurtbay Seramik fabrikası temsilcileri ile gelir vergisinde iş adamı Fazlı Erdoğan ve iş adamı Mustafa Çevik'e plaket takdim edildi.