Messe Frankfurt tarafından düzenlenen, uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar ve hediyelik eşya fuarı "Ambiente" rekor sayıda katılımcı firma ile kapılarını ziyaretçilere açıyor. Yarın başlayacak fuarda 94 ülkeden 4 bin 811 firmanın tabak, bardak, çatal ve ev aksesuarları gibi her türlü ev eşyalarını sunması bekleniyor. 17 Şubat’a kadar sürecek olan fuarın bu seneki misafir ülkesi ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olacak. Zücaciye fuarına Türkiye 100’ün üzerinde firmayla katılıyor.

Geçtiğimiz sene fuarda 4 bin 700 firma, 160 ülkeden gelen 144 bin katılımcıya mevcut ve yeni ürünlerini tanıtma imkânı yakalamıştı. Ambiente fuarına ayrıca Çin, Hong Kong, Hindistan, Taiwan ve Tayland’dan katılacak olan firmalar da ürünlerini sergileyecek. Malezya, Endonezya, Fas, Peru ve Vietnam gibi ülkeler ise pavyonlarda tanıtılacak.

Almanya’daki tüketicilerin harcama isteği ve küresel ekonominin beklendiği şekilde düzelmesinin, dekorasyon ve ev eşyalarına olan talebi artıracağını dile getiren Messe Frankfurt Yönetim Kurul Üyesi Detlef Braun ekonomik durumların iyi iş yapmak için umut verdiğini belirtti.

Köln merkezli IFH Retail Consultant araştırma kurumuna göre fuarda temsil edilecek ürünler için Alman pazarı yüzde 0,3 oranında artarak 21,8 milyar Euro’ya ulaştı. Geçtiğimiz sene ise endüstri yüzde 1,3’e gerilemişti. Özellikle bahçe dekorasyonu alanında yüzde 8,3 ile güçlü yükseliş kaydedilirken, saat ve mücevherler yılı eksi ile kapattı. Cam, seramik, porselen ve ev aletleri gibi klasik tüketiciye sahip segment ise yüzde 0,3 oranında artarak 5,8 milyar Euro’yu buldu.

İş dünyasına göre büyümenin motoru, ticari müşterilere sahip olan otel ve gastronomi olacak. Fuarın kıdemli başkan yardımcısı Stephan Kurzawski, bilhassa büyük otel gruplarının genişleme planıyla bu sektörde önümüzdeki beş yılda toplam yüzde 10 büyümenin beklendiğini ifade etti.