Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), bu şubat ayında üç ülkede zeytin ve zeytinyağını tanıtmaya hazırlanıyor. 2014 yılında altı tane uluslararası gıda fuarında tanıtım yapan ZZTK, 2015 yılının ilk altı ayında da atlı tane uluslararası fuara katılmaya hazırlanıyor.

Komite, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 8-12 Şubat 2015 arasında düzenlenecek Gulf Food 2015'e 14 metrekarelik bir stantla katılıyor. Dünyanın en büyükleri arasında yer alan gıda fuarına ilişkin bilgi veren ZZTK Başkanı Kadri Gündeş, “Ortadoğu firmalarının yanında Kuzey Afrika'dan da pek çok firma, Gulf Food 2015 fuarına katılıyor. Geçen yıl ilk kez katıldığımız bir fuardı ama ZZTK olarak çok yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık.” dedi. Rusya'nın başşehri Moskova’da 9-13 Şubat 2015 arasında düzenlenecek olan Prodexpo 2015'e de 11 metrekarelik bir stantla katılacaklarını belirten Gündeş, şunları kaydetti: “Rusya pazarı için en önemli fuar olan Prodexpo 2015 fuarında zeytin ve zeytinyağımızı tanıtmak için heyecanla bekliyoruz. Özellikle Rusya'nın son aylarda Avrupa Birliği'nden alınan ürünlere uyguladığı ambargoya her ne kadar zeytin ve zeytinyağı dahil olmasa da bu durumun, sektörümüzün Rusya'ya olan ihracatını olumlu etkileyeceği düşünülüyor. Bu nedenle de anılan fuarda, ZZTK olarak elimizden gelen tanıtımı gerçekleştirecek ve bu pazarda sektörümüzün güçlenmesi için destek olmaya çalışacağız.” dedi.

Şubat ayında ZZTK’nin son durağı, 10-12 Şubat arasında Türkmenistan'ın Aşkabat şehrinde düzenlenecek Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı olacak. Fuara 12 metrekarelik stantla katılacaklarını aktaran Gündeş, komitenin yeni belirlediği hedef pazarlar arasında yer alan Türkmenistan'da ilk kez bir fuara katılmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.