Kilolarından dolayı sağlık ve sosyal hayatında sorunlar yaşayan 42 yaşındaki Arzu Çelik, geçirdiği ameliyat sonrası 8 ayda 45 kilo verdi.
42 yaşında 106 kiloyu gören Arzu Çelik, 8 ay önce İstanbul’dan Elazığ’a gelerek Medical Park Hastanesi’nde tüp mide ameliyatı oldu. Kilolarından dolayı iş ve sağlık hayatında sorunlar yaşayan Çelik, 8 ayda 45 kilo vererek, 61 kiloya düştü. Kilolarının yanı sıra tansiyon, şeker ve eklem ağrılarından da kurtulan Çelik, hayatına tekrar döndüğünü ve daha mutlu olduğunu anlattı. Ulaşımda, kıyafette ve iş ortamında olmak üzere her anlamda sıkıntı yaşadığını aktaran Çelik, “Birde dışarıdan görünmeyen kendi içinizde yaşadınız sağlık sıkıntıları var. Kimseye belli etmemeye çalıştığınız çok ciddi sağlık sıkıntıları var. Benim için önemli olan sağlık sıkıntılarının giderilmesiydi. İlk ayda bunu zaten fark ettim. Arkasından da kilo kayıpları geldi. Bu da harika oldu” dedi.
“Daha mutlu ve dinamik oldum”
Artık daha mutlu olduğunu dile getiren Çelik, “Özel sektörde çalışıyorum. Tabi iş toplantıları, şehir dışına çıkma ya da çok ani müdahaleler gerekiyordu. Benim için bunlar çok sıkıntıydı. Hareket sıkıntısından kaynaklı çok sıkıntılı çekiyordum. Bir de gün içinde sürekli olarak belli şeylere bağımlı yaşıyorsunuz. Vücut direnci çok düşük oluyor. İlaçlar olamayınca hareket edilmiyor. Uyku ve tansiyonun getirdiği dengesizlikler, baş ağrıları oluyor. Şekerin getirdiği sürekli idrara çıkma ve uyku hali oluyordu. Sabah işe uykulu gidiyor, öğleni uykulu geçiriyor ve sürekli olarak tuvalete bağımlısı olarak yaşıyorsunuz. Bunlar iş hayatında çok kabul edilir şeyler değil. İşe odaklanamıyordum. Kendinizden vazgeçiyorsunuz. Hepsi gidince hem daha sağlıklı ve dinamik oldum” diye konuştu.
“Rahatsızlıklarından kurtuldu”
Çelik’in 8 ay önce kendilerine müracaat ettiğini aktaran Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Cerrahi Op. Dr. Fadlı Doğan ise, şu ifadelerde bulundu:
“Beraberinde diyabet, hipertansiyon ve eklem rahatsızlıkları mevcuttu. 8 ayda 45 kilo vererek 61 kiloya indi. Diyabet ve hipertansiyon hastalıklarında kurtuldu. Hareket kısıtlılığı ortandan kalktı. Eklem rahatsızlıkları giderildi. Şimdi hayatından gayet memnun.”