AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, gençlerin Türkiye’nin daha müreffeh ve aydınlık yarınlara yürümesinin en büyük teminatı olduğunu söyledi.
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkması ile yanmaya başlayan özgürlük meşalesinin esaretten bağımsızlığa atılan ilk adımın 96. yıldönümünü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Bağımsızlık ateşi Samsun’dan başlayarak, tüm Anadolu’ya yayılmış, bu mücadele tüm mazlum milletlere ilham kaynağı olmuştur. Büyük zaferin ardından Atatürk, dünyada emsali görülmemiş bir davranış sergileyerek ülkemizin istikbalini gençliğe emanet etmiştir" dedi.
Gençlerin, Türkiye’nin daha müreffeh, daha aydınlık yarınlara yürümesinde en büyük teminatı olduğuna vurgu yapan Serdar, “Ecdadımızdan emanet olan aziz vatanımız sizlere emanet kalacak. Sizlerin de bu mukaddes emaneti gelecek nesillere layıkıyla taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Türkiye’nin parlak geleceği için umudumuz sizlersiniz. Bu büyük ve onurlu sorumluluğun idrakiyle daha çok çalışacağınızdan, ülkesi ve milleti için faydalı bireyler olmaya gayret göstereceğinizden ve başarılı olacağınızdan şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere kıymetli hemşerilerimin, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" diye konuştu.