Elazığ’da 25 yaşındaki Veysi Genç’e hem total proktokolektomi hem de karaciğer rezeksiyonu ameliyatı eş zamanlı yapıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Veysi Genç’e yapılan muayene ve tetkikler sonunda kalın bağırsağında tümör ve karaciğerinde metastaz tespit edildi. Ameliyata alınan Veysi Genç, yapılan operasyonla tek seferde eş zamanlı olarak kalın bağırsağının tamamı ve karaciğerde oluşan tümörlü bölge alındı. Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Böyük, "Hastamızın bağırsağında tümör vardı. Aynı zamanda tümör karaciğere sıçramıştı. Ameliyat için hastanemizde hazırlıklarımızı yaptık. Hastamızın bağırsağındaki tümörü içine alacak şekilde kalın bağırsağının tümünü aldık. Bunun beraberinde karaciğerindeki tümörü de alacak şekilde karaciğer rezeksiyonu yapmış olduk. Hastamızın ameliyatı sonrasında herhangi bir sorun yaşamadık. Şuanda hastamızda gayet sağlıklı" dedi.
Diyarbakır’dan ameliyat olmak için Elazığ’a geldiğini dile getiren 25 yaşındaki Veysi Genç ise ,"Yapılan ameliyattan memnunum. Bağırsağımda ve karaciğerimde tümör vardı. Bu rahatsızlığım tek ameliyatla bitti. Doktorlara yaptığı ameliyattan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.