Kurban Bayramı öncesi Elazığ Canlı Hayvan Borsasını ziyaret eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kurban Bayramı’nı daha güzel ve hijyenik ortamlarda geçirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kurban Bayramı öncesi Elazığ Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ederek hayvan sahiplerinin sorunlarını dinleyerek belediye olarak yapılan hazırlıkları anlattı. Ziyarette, Başkan Yanılmaz’a, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Belediye Meclis Üyeleri, merkez mahalle muhtarları da eşlik etti. Ziyarette bazı değerlendirmelerde bulunan ve Kurban Bayramı’nın daha güzel ve hijyenik ortamlarda geçirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Yanılmaz, “Kurban Bayramları genelde görsel kirliliğin en fazla olduğu dönemlerdir. Sizlerin de takip ettiği gibi son iki yıldır Elazığ’ın sokaklarında her isteyen istediği yerde kurbanını kesemiyor. Dolayısıyla özel merkezler, özel yerler yaptık. Hem kurban satış yerleri hem kurban kesim yerleri daha hijyenik, daha temiz, suyun olduğu, poşetlerin olduğu, derinin ve sakatatların bırakılacağı alanlar oluşturduk. Yeni bir borsa binası için Ticaret Borsası başkanımızla birlikte çalışıyoruz. Sizlerin daha rahat edeceği, satış yerlerinin olduğu, yazıhanelerin olduğu, dinlenme alanlarının olduğu daha modern bir borsa binasına inşallah kavuşacaksınız” dedi.
Üzerinde durması gereken en önemli noktalardan birinin de terör olduğunu ifade eden Yanılmaz, “Hemşerilerimiz yaylalara daha rahat çıkabilse, ben inanıyorum ki bu günkü hayvan maliyetleri çok daha düşecek. Yaylalarımız bizim. Yaylalara inşallah daha rahat kavuşacağız ve daha huzur içinde gideceğiz” diye konuştu.
Özellikle 15 Temmuz Askeri darbe girişimini ardından Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı tek yürek olunduğunu ve bunun devam edeceğini vurgulayan Yanılmaz, “18 Ağustos’ta Elazığlımıza menfur bir saldırı oldu. Emniyet binamıza bomba yüklü bir araçla saldırdılar. O saldırıda 3 şehit verdik, 217 yaralımız vardı ve hepsi iyileşti. En ağır olan tır şoförümüz, o da iyiye doğru gidiyor. İnşallah en kısa zamanda iyileşecek. Elazığ’ımızın 19 Ağustos’ta yaptığımız mitingde göstermiş olduğu irade, cesaret, azim ve gayret tüm Türkiye’ye örnek oldu” ifadelerinde bulundu.