Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “Kariyer Günleri” konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” konulu söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Yanılmaz, programda 15 Temmuz’a değinerek, öğrencilik yıllarından örneklerle geçmişten bugüne eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İmam hatip lisesi mezunu olarak, bir imam hatip lisesinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Yanılmaz, “İmam hatipli olmak ve imam hatip okullarında okuyor olmak önemli bir şanstır. Bu şansı kazandığınızdan dolayı da sizleri tebrik ediyorum. Bizlerin geleceği ve ümidimizi bağladığımız bir nesilsiniz. Bu neslin, gelecekte çok daha verimli, ülkemizi idare ederken çok daha iradeli, cesur ve bilgili hareket edeceğinden eminim” dedi.
15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yanılmaz, “1980 askeri darbesinin yaşandığı gecenin sabahında ezanlar susturuldu. 15 Temmuz’da okunan sala ve ezanlar ise hain darbe girişiminde bulunanları susturdu. 15 Temmuz’da ki girişim darbeden öte bu ülkeyi bölmek isteyenlerin, bu ülkede ezan sesini susturmak isteyenlerin haince bir girişimiydi. Üzerlerinde bizim askerlerimizin elbiseleri olabilir, sürdükleri tanklar bu ülkenin tankları olabilir, milletin üzerine bomba yağdırdıkları uçaklar bu milletin olabilir ama o asker kıyafeti içindekilerin bizim milletimizle asla bir alakası olamaz. Onlar bu ülkeyi yok etmek isteyen, milleti birbirine kırdırmak isteyen canilerdir. Nasıl ki geçmişte Haçlı seferleriyle bu milleti, bu topraklardan atmak istedilerse, 15 Temmuz’da o Haçlı zihniyetinin 2016 yılında görünen yüzüdür. Ama bu millet, iradesiyle, inancıyla, cesaretiyle 7’den 70’e meydanlara çıkarak, hainlere dur dedi. Bu ülke sahipsiz değil. Canımızı veririz ama bu ülkeyi teslim etmeyiz dediler. Biz hainlerin kurduğu hiçbir oyuna gelmeyeceğiz. Dimdik, cesur ve iradeli insanlar olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği istikamette yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.