Kurban Bayramı alışverişinin hemen ardından okul alışverişlerinin de aynı zamana gelmesi esnafın yüzünü güldürdü.
Elazığ’da yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala okul alışverişi telaşı başladı. Veliler okula gidecek çocukları için çarşıya akın ederken, kıyafetleri ve kırtasiye gereçlerini almak için alışveriş yapıyor. Okul sezonunun Kurban Bayramı’nın hemen ardından başlaması esnafında yüzünü güldürdü. Bayram ve okul alışverişinin birbirine girdiğini belirten esnaflar, bu tarz sezonlarda piyasaların canlı olduğunu söyledi.
Bir hafta yoğunluk yaşadıklarını aktaran kırtasiyeci Musa Özdemir, "Bazı sezonlar yoğun geçiyor. Bu senede ümitliyiz. Bu tarz sezon geçişleri piyasaya bir canlılık veriyor. Esnafın yüzü gülüyor. Piyasaya para girince genel olarak güzel oluyor. Bu sezonlar hem esnafın yüzü gülüyor hem de piyasaya genel bir canlılık geliyor" dedi.
Kurbanla birlikte işlerin aynı yoğunlukla devam ettiğini vurgulayan tuhafiyeci Burak Çelik, "Öğrenciler heyecanlı. Hemen gelip okul kıyafetlerini alıp okula başlamak istiyorlar. Bizde tüm okul kıyafetleri de var. Bayram ile okul kıyafetleri birbirine karıştı. Vatandaş zor biraz zor durumda” diye konuştu.
Okula yeni başlayan çocuğuna okul kıyafeti alan Şerif Bozduman, "Bayram alışverişinden sonra çocuklarımız için okul alışverişine başladık. Oğlumuz birinci sınıfa başlayacak. Kendisiyle beraber mağazaları geziyor ve fiyatlara bakıyoruz. Fiyatlarda genelde her yerde aynı. Ama mağaza yetkililerin söylediği göre fiyatların bu sene artmış olduğu. Ortalama bir öğrencinin baştan aşağı giyinmesi 200 lirayı geçiyor" şeklinde konuştu.