Terör örgütü PKK tarafından 18 Ağustos tarihinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı saldırıda zarar gören 553 konut ve iş yerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı.
18 Ağustos tarihinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıda evleri ve iş yerleri hasar gören vatandaşlar ile esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi. 553 konutta hasat tespitinin yapıldığı belirten Vali Zorluoğlu, çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyledi. Vali Murat Zorluoğlu’na incelemelerinde Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve Sürsürü Mahalle Muhtarı Abdülkerim Sarıaydın eşlik etti.
Bombalı terör saldırısında İl Emniyet Müdürlüğü binası ile birlikte çevredeki binalarda da hasar meydana geldiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Olayın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 8 komisyon kurularak çalışmalar sürdürüldü. Bugün itibariyle 553 konut ve iş yeri incelenerek hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Sürsürü, Cumhuriyet ve Ataşehir mahallelerimizde çalışmalar gerçekleştirildi. Bu arada henüz hasar tespiti yapılmamış vatandaşlarımız olabilir, bu vatandaşlarımızın bina ve iş yeri tespitleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, araçları için de İl Özel İdaresi’ne başvurmaları gerekmektedir. Müracaatları halinde komisyon üyeleri en kısa zamanda gelerek gerekli incelemeleri yapacaklardır" dedi.
Hasar tespitleri yapılan vatandaşların iş yerlerinde ve evlerinde gerekli tadilatları gerçekleştirebileceklerini dile getiren Zorluoğlu, "Hasar tespitleri yapılan vatandaşlarımızın hasar bedelleri belirlendikten ve Ankara’dan onaylandıktan sonra kendilerine aktarılacaktır. Kamu binalarımızda ve okullarımızda da hasarlar meydana gelmiştir. Bu binalarımızın da tamiratları bir yandan devam etmektedir. Maddi hasarlar giderilir, Allah can kaybı vermesin. Allah bir daha bu şekilde acı günler vermesin. Bir daha böylesine acılar olmaması için gerekli olan tedbirleri artırarak almaya devam ediyoruz” diye konuştu.