Elazığ’da eğitimden geçen besi sığır yetiştiricileri sertifikalarını aldı.
Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından düzenlenen DAP Çiftçi Eğitim Birimi’nin desteklediği ’Besi Sığırı Yetiştiriciliği ve Beslenmesi ile Çiğ Sütün Kalitesi ve Değerlendirme Şekilleri’ eğitimi sona erdi. Eğitime katılanlara sertifika verildi.
Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine FÜ Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Veteriner Fakültesi Dekanı Sadık Yılmaz, TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir kursiyerler ve diğer davetliler katıldı. Besicilere yönelik eğitimlerin tamamlandığını ifade eden Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, kursiyerlerin başarılı bir şekilde eğitimleri yerine getirdiğini aktardı.
Çiftçilere verilen eğitimlerin önemine değinen FÜ Rektörü Kutbettin Demirdağ ise konuşmasında, ”Bilgilerin tazelenmesi amacıyla bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimlerin devam etmesini diliyorum. Aralık sonuna kadar 7 tane bu tarz eğitimler devam edecek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.