Elazığ Belediyesi tarafından 3 mahalleye yeni muhtarlık ve taziye evleri yaptırıyor.
Elazığ Belediyesi Çatalçeşme, Gümüşkavak ve Çaydaçıra mahallelerinde taziye evleri inşa ederken, Çatalçeşme, Abdullahpaşa ile Sanayi Mahallelerin de ise muhtarlık yaptırıyor. Elazığ belediye tarafından yapılan açıklamada, “Zor günlerinde vatandaşların yanında yer almayı ilke edinen Elazığ Belediyesi tarafından şehrin üç mahallesinde başlatılan taziye evi inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sevdiklerini kaybeden vatandaşların acılarını paylaşmak, onlara destek olmak amacıyla ALO 188 Ücretsiz Cenaze Hizmeti, kara ve havayoluyla ücretsiz cenaze nakil hizmetini 7/24 sunan Elazığ Belediyesi, hizmete sunduğu taziye evleriyle de vatandaşlara destek sağlıyor. Daha önce Abdullahpaşa, Nailbey ve Salıbaba mahallelerinde taziye evlerini hizmete sunan Elazığ Belediyesi, Çatalçeşme, Gümüşkavak ve Çaydaçıra mahallelerinde yeni taziye evi inşa çalışmalarıyla, Fevziçakmak Mahallesi’nde ise mevcut taziye evine ek bina inşa çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarla toplam 240 metre kare alana sahip taziye evlerinin inşası kısa sürede tamamlanarak, hizmete sunulacak" denildi.
Fen İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Çatalçeşme, Abdullahpaşa ve Sanayi mahallelerinde inşa edilen muhtar ofislerinin kaba inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Mahalle muhtarlarının vatandaşlara daha modern bir ortamda, daha kaliteli hizmet sunmalarına olanak sağlayacak 50 metrekare alana sahip muhtar ofisleri bünyesinde, iki adet büro, mutfak ve lavabo yer alıyor. Büyük bir hızla sürdürülen çalışmaların tamamlanmasıyla, muhtar ofisleri mahalle halkının hizmet verecek.”