Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 2016-2017 sanat sezonunun ilk konserini 30 Eylül Cuma günü verecek.
2016-2017 sanat sezonunu 19 Eylül itibariyle açan Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, sezonun ilk konserini 30 Eylül Cuma günü Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da verecek. Koro şefliğini Kenan Çimtay’ın yaptığı ve 28 kişilik kadroya sahip koro, ilk konserinde hazan mevsimi şarkılarını seslendirecek.
2016-2017 sanat sezonunu 19 Eylül itibariyle açtıklarını belirten Koro Müdürü Olcay Bürhan, “Sezonun ilk konserini de 30 Eylül Cuma günü saat 20.00’de Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde vereceğiz. Koro daha önce Bosna Hersek Bulvarı üzerinde hizmet vermekteydi. Ancak oradaki hizmet binamız depreme dayanıklı olmadığından dolayı tahliyesi istenmişti. Yeni bir hizmet binamız yapılıncaya kadar Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezi’nde hemşerilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Ancak 18 Ağustos da ilimiz Emniyet Müdürlüğü’ne terör örgütü tarafından yapılan saldırıda Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezi de zarar gördüğünden dolayı salonlar onarılıncaya kadar konserlerimizi Elazığ Belediyesi Kongre Salonu’nda vermeye devam edeceğiz. Tüm Elazığlıları konserimize bekliyoruz” dedi.
Koro hakkına bilgi veren Bürhan, “Elazığ Devlet Korosu olarak bu yılda koro şefimiz Kenan Çimtay yönetimde 11’i kadrolu olmakla beraber toplam 28 kişilik sanatçı kadromuzla halkımıza konser vermeye devam edeceğiz. Koro olarak amacımız Türk sanat müziğini gençlerimizi ve toplumuza sevdirmek. Yöre müziğimiz olan Harput musikisini toplumumuza sevdirmek ve tüm ülkemize de Harput musikisini tam anlamıyla tanıtmak istiyoruz. Cuma günü vereceğimiz konser hazan mevsimi şarkılarından oluşmakta olup koro ve solo halindeki eserlerden oluşacaktır” diye konuştu.