Elazığ’da 30 bin üyesi bulunan ve yıl içerisinde aktif 3 bin 500 öğrenciye kurslar veren Gençlik Merkezi’nin hedefi aktif olarak 10 bin öğrenciye ulaşmak.
Elazığ Gençlik Merkezi Müdürü Vekili Ayhan Fırat ve Sportif Eğitim Uzmanı Oktay Arık gençlik merkezinin amaçları, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik için 81 ilde 225 gençlik merkezi olarak faaliyet gösterdiklerini belirten İl Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Fırat, amaçlarının gençleri, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek olduğu söyledi.
Gençlik Merkezinin amacı hakkında bilgi veren İl Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ayhan Fırat, “Elazığ Gençlik Merkezi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bünyesinde faaliyet gösteren birimdir. Merkezimizin amacı milli manevi değerlerine ve geçmişine bağlı sadece kendisinin değil dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik için 81 ilde 225 gençlik merkezileri olarak faaliyet göstermektedir. Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmektir. Gençleri gelişimine katkıda bulunmak, danışmanlık ve rehberlik hizmetinde bulunmak, zararlı alışkanlıklara karşı korumak, manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirme amacı gütmektedir. Yıl içerisinde birçok proje uygulanmaktadır” dedi.
Elazığ Gençlik Merkezi’ olarak bakanlığın belirlemiş olduğu kurslar kapsamında yaklaşık 12 tane kursun mevcut olduğunu belirten Sportif Eğitim Uzmanı Oktay Arık, “Kuran’ı Kerim, gitar, bağlama, resim, hat, Osmanlıca, masa tenisi, İngilizce ve ney kurslarımız yıl içerisinde yer almaktadır. Kurslarımıza 7-24 yaş aralığındaki belirlemiş olduğumuz formlar vererek katılım gösteren öğrenciler mevcuttur. Kurslarımız yıl içerisinde devam etmekte ve ara dönemde kayıtlar yenilenmektedir. Vermiş olduğumuz temel kursların yanı sıra öğrencilerimizin ileriki dönemlerindeki CV’lerini oluşturmak ve devlet memurlarına kendilerine kolaylık sağlamak adına Osmanlıca, İngilizce ve hat kurslarımızda Milli Eğitim onaylı sertifikalar vermekteyiz. Uzman eğitimciler tarafından engellilere el sanatları ve spor egzersiz eğitimleri verilmektedir. Yaklaşık olarak engel gurupları farklılık göstermek kaydıyla 15 öğrencimiz mevcuttur. Bu öğrencilerimiz yaz döneminde servis imkanlarından dolayı fazla değil ama eğitim öğretim döneminde yaklaşık 20 engelli öğrenciye eğitim vermekteyiz” diye konuştu.
Diğer kamu kurumlarıyla da ortaklaşa çalıştıklarını ifade eden Arık, şunları kaydetti:
“Bunlardan en önemlisi sevgi evleridir. Sevgi evlerinden gelen yaklaşık 20 kişiye seramik, bağlama, resim gibi kurslar vermekteyiz. Bizler vermiş olduğumuz kurslarda bir hedef belirledik. Hedefimiz Elazığ’daki bütün gençlerimizi kurumumuza çekmektir. 30 bine yakın olan üye sayımızdaki aktif öğrenci sayısını 10 binlere çıkartmak. Şuan aktif öğrenci sayısı 3 bin 500’dur. Bakanlığımıza bağlı diğer projelerle birlikte bu yıl 3 bin 500 öğrencimize hizmet verdik. Yetenekli öğrencilerimizin tespitini yapıyoruz. Bu öğrencileri konservatuar veya resim bölümleri gibi yeteneklerine göre yönlendirip lisanlı okuma imkanları sunuyoruz. Bu kapsamda hiçbir eğitimimizde ve malzemelerden ücret talep etmiyoruz.”