Elazığ Müftülüğü, Ramazan ayı nedeniyle etkinliklerini sürdürüyor.
İl Müftüsü Peyami Güngör, Müslümanlar açısından bir mağfiret mevsimi olan Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, bu ayın feyzinden ve bereketinden en yüksek derecede istifade etmek için cemaatin ibadet hayatını daha da canlandıracak programlar düzenlediklerini söyledi. Bu ayda yapılacak olan en güzel ibadetlerden birinin Kur’an okumak olduğunu vurgulayan Güngör, “Çünkü Ramazan Kur’an ayıdır. Bol bol okunacağı ve dilleneceği bir aydır. Dolayısıyla tüm camilerimizde sabah, seher cüzlerinden başlayarak öğle ve ikindi vakitlerinde mukabeleler okunacak. Bu mukabele, görevlilerimizi okuması ve cemaatimizin dinlemesi şeklinde olacaktır. Cemaatimizi dini konularda bilgilendirmek için vaaz faaliyetlerimiz var. Her öğlen namazından önce İzzetpaşa Camisi’nde merkezi sistemle tüm camilerimize vaaz programı olacak. Yine aynı camimizde teravih öncesinde merkezi sistemle vaaz yapılacak. Günde en az iki defa daha vaaz yapılacak. Çünkü bu ayda cemaatimizin camilerimize bol bol geldiği zamanlardır. Bunları iyi değerlendirmememiz gerekiyor” dedi.
5 vakit namazla beraber teravih namazlarının olduğunu ifade eden Güngör, “Bu teravih namazlarımızı da huşu içerisinde cemaatimizle beraber kılmak üzere gerekli tedbirleri aldık. Peygamberimizin diğer bir sünneti de hatim ile teravih namazıdır. Bizde bu namazı bu yıl 3 camimizde uyguluyoruz. Nailbey, Ağa ve İhsaniye camilerinde hatimle teravih namazı kılınıyor” diye konuştu.
Fakir durumda olan vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı’nın kanalıyla yardımcı olduklarını aktaran Güngör, şunları kaydetti:
“Geçen yıl 600’ün üzerinde aileye bu şekilde gıda ve diğer yardımları yaptık. Bu senede inşallah daha fazla yardım yapacağız. Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimize yine iftar vermek ve ihtiyaçlarını gidermek üzere Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla bu hizmetlerimizi yürütüyoruz. Halkımızın Kur’an kurslarımıza yapmış olduğu zekat ve fitre gibi yardımlarla bu kurslarda okuyan yaklaşık 400 tane öğrencinin ibadet ve her türlü masrafları karşılanıyor.”