Elazığ’da 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında “Ali Şir Nevai ve Türkçe” konulu panel düzenlendi.
23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları çerçevesinde düzenlenen programda, Türkçe’nin bilim ve sanat dili olarak varlığını sürdürmesi yönündeki çalışmaları ile asırlara hitap eden Türk dünyasının ünlü şair ve düşünürü “Ali Şir Nevai ve Türkçe” temalı panel düzenlendi. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ve davetliler katıldı.
Programda konuşma yapan Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahat Üstüner, “23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın amacına uygun olarak geçmesini temenni ediyorum. Bu yılki Hazar Şiir Akşamları’nın Ali Şir Nevai adına düzenlenmesi kararından dolayı düzenleme kurulunu kutluyorum. Ali Şir Nevai ile ilgili çalışanların ortak olarak kabul ettiği bir görüş vardır. Bu görüş, ’Ali Şir Nevai kadar, mensup olduğu edebiyata kullandığı yazı diline katkı sağlamış bir şahsiyet bulunmamaktadır.’ Ayrıca bir ahlak ve dürüstlük timsali olan Ali Şir Nevai Türkiye’de de tanınması gerekir" dedi.
Program, oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahat Üstüner’in yaptığı ve Prof. Dr. Almas Ülvi Binnatova, Prof. Dr. Kemal Yavuz, Doç. Dr. Hasan Şener, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kaan’ın konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi.