Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Borda Beyaz Güvenilir Gıda’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Elazığ Valiliği öncülüğünde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Avrupa Birliği standardının üzerinde gıda üretimi ve tüketiminin sağlanması amacıyla hayata geçirilen ‘Borda Beyaz Güvenilir Gıda’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında işletmeler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından denetlenecek ve gerekli şartlara sahip olan işletmelere bordo mavi bayrak verecek.
Elazığ Organize Sanayi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali Vekili Haluk Çakmak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, kurum müdürleri, işletme sahipler ve davetliler katıldı.
Genelde mavi bayrak olarak bilinen uygulamanın Elazığ’a öz bordo beyaz olarak seçtiklerini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Bu uygulamayı ilk olarak lokantalarda, otellerde gerçekleştireceğiz. Bu kapsama giren 350 civarından işletmemiz var. Bu işletmelerimizden gerekli müracaatları alacağız. Oluşturmuş olduğumuz kriterler çerçevesinde bu işletmelerimizin denetimlerini gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımızın oluşturmuş olduğu maskotla birlikte inşallah borda beyaz bayrak sertifika uygulamamızı başlatacağız” dedi.
Projenin amacı hakkına bilgi veren Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya, “Özel bir gayret göstererek fiziki koşulları, tüketici memnuniyeti , hijyen, ve kaliteli hizmet sağlayan toplum tüketim yerlerinin bordo beyaz bayrak uygulaması ile taltif edilmesidir. Oluşacak talebin neticesinde sektördeki diğer işletmelerinde güvenilir gıda çerçevesinde ileri hedeflere teşvik edilmesidir. Çocuklar başta olmak üzere her yaştan tüketicide güvenilir gıda, bilinçli tüketim ve toplum sağlığı konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmaktır” diye konuştu.
Program folklor ekinin çayda çıra gösterisi ve pasta kesimiyle sona erdi.