Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler sürüyor. 15 Temmuz gecesinden beri sokaklarda olan vatandaşlar, Türk bayrakları ve tekbirlerle protestolarına devam ediyor.
Elazığ’da, Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet etmesinin ardından sokağa çıkan vatandaşlar tepkilerine devam ediyor. 15 Temmuz gecesinden bu yana İzzetpaşa Meydanı’ndan ayrılmayan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirip slogan atarak, tepkilerini gösteriyor. Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze de, vatandaşlarla birlikte alanda yer alıyor.
15 Temmuz tarihinin tarihi bir gün olarak tarihe geçeceğini aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "15 Temmuzda bir kesim ne olduğu belli olmayan küçük bir azınlık, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin gidişatına, büyümesine, ilerlemesine dur demek istedi. Uçakları, tankları, topları ile meydanlara çıktılar. Ancak bir şeyi hesap edemediler, onların uçakları, tankları, topları var ama bu milletin imanı ve inancı var. Gücün üzerinde bir güç, kaderin üzerinde bir kader, planın üzerinde bir plan var. O güç Allah’ın gücüdür. Allah’ın izniyle o güce hiç kimsenin gücü yetmez. Milletimizin gücü ve inancı hepimizi savunan, hepinizin değerlerini koruyan cesur irade sahibi yiğit insan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Darbe yapmak isteyenler zannettiler ki Türkiye eski Türkiye’dir, Türkiye artık o eski Türkiye değil" dedi
“Hainler karşısında dimdik durdu”
Kurtuluş Savaşı vermiş olan bu milletin yedi düvelle ve yıllarca içindeki hainlerle mücadele ettiğini vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Yılarca bu demokrasi takvimi süresi içerisinde bu hainler zaman zaman sonuçta aldı. Çok partili siyasal hayata geçtiğimiz süreçte Adnan Menderes ile kendisini ifade eden ve kendi iradesini o kadrolara teslim eden bu millet, 1960 darbesi ile bir ihanetle karşılaştı. Ama o gün bu ihanete gerekli cevabı veremedi. O cevabı veremediği için bugün üzgün olan bu millet yeri geldi. Recep Tayyip Erdoğan’a bir vefa borcu olarak o borcu ödedi. O hainlerin karşısında dimdik durdu" diye konuştu.
“Unutulmayacak bir hadise yaşandı”
15 Temmuz tarihinde Türk siyasi tarihinde unutulmayacak bir hadise yaşandığını dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, "Biz o gün o olayı duyar duymaz inanmış ve Müslüman olan insanlar olarak abdestimiz alıp üstümüzdekini de kefenimiz saydık. Milletin iradesinin tecelligahı olan meclise hepinizi temsilen gittik. Dünyada savaşın bile bir ahlakı var ama bu ahlaksızlar milletin tecelligahına yani milletin kendisine bomba yağdırdılar. Onlar korkacağımızı, çekileceğimizi zannettiler ama bilsinler ki biz hiçbir zaman kendimizi bu kadar güçlü hissetmemiştik. Çünkü biz hiçbir zaman bu millet adına ve şahadete bu kadar yakın olmamıştık" ifadelerinde bulundu.
“Halk destan yazıyor”
15 Temmuz gecesinden beri halkın destan yazdığını anlatan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, şunları kaydetti:
“Öyle bir destan yazıyorsunuz ki on yıllar sonra annelerimize, babalarımıza, ’Anneciğim, babacığım 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de alçakça bir darbe girişimi olduğu zaman siz neredesiniz’ diye sordukları zaman, ’Oğlum, kızım biz o gün sizin geleceğiniz için Elazığ PTT meydanındaydık. Sizin ve bizim irademizi korumak için sokaklardaydık’ diyeceksiniz. Allah’ın izniyle bu hainlere bu fırsat verilmeyecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”
“Girişim başarıyla sona erdirildi”
3 gündür vatandaşların verdiği destekle meydandan hiç ayrılmadığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, şunları söyledi:
“Üç gündür burada sizlerin vermiş olduğunuz güçle, destekle burada hiç ayrılmadık. Eğer sizin desteğiniz olmamış olsaydı, belki burada bizler ve sizler olmayacaktık. Çünkü darbe yönetimleri darbeye kalkışan hainler bu fırsatı kimseye tanımazlar. Elhamdülillah Elazığ’da sizlerin, tüm Türkiye’de Türk halkının vermiş olduğu destekten dolayı bu kalkışmaya kalkan devletin içerisinde yuvalanmış hainler, milletimizin imkanlarını kullanan yine milletimize ait olan silahların namlularını maalesef millete yönelttiler. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar alçakça, haince bir güruh olamaz. Elbette sizlerin verdiği destekle Elhamdülillah bu darbe girişimini de başarıyla sona erdirdik.”
“Kamu düzeni sağlanmıştır”
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise, şu ifadelerde bulundu:
“3 gün önce anayasayı ihlal ederek sizlerin oylarınızla seçilmiş TBMM’yi ve bu meclisin içinde çıkan Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmayı amaçlayan hain bir cunta bir darbe girişimi yaptı. Ordu içerisinde bir cunta, Fetullahçı terör örgütü mensupları, vatan hainleri maalesef hükümetimizi düşürmek için bir girişimde bulundu. Ancak bu girişim en başta yüce Türk Milleti’nin meydanlara çıkarak, sokaklara dökülerek, darbeye karşı dimdik durarak yaptığı mücadele ve ondan sonra da kahraman emniyet teşkilatımızın mensuplarının canlarını ortaya koyarak verdiği büyük mücadele neticesinde bu darbe girişimi çok kısa bir süre içerisinde bertaraf edilmiştir. Bugün itibariyle hükümetimiz ve tüm devlet kurumlarımız görev başındadır. Dimdik ayaktadır. Tüm ülke genelinde kamu düzeni tam olarak sağlamış durumdadır."