Elazığ’da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne binlerce kişi katıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri, İstanbul Yenikapı ile birlikte 81 ilde düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingleriyle" devam etti. Elazığ’daki miting, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Binlerce kişi erken saatlerden itibaren ellerine aldıkları Türk bayrakları ile meydanı hınca hınç doldurdu. Kitle sloganlar atarak, FETÖ’ye tepki gösterdi.
Mitinge konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz gecesi altın nesil yetiştirme iddiasıyla ortaya çıkanların, hain nesiller yetiştirdiğini ve bunu milletin tüm çıplaklığıyla gördüğünü belirterek, “Kendi vatandaşına bomba, kurşun yağdıracak ve üzerlerine tank sürecek kadar alçaklaşmış bu grubun durumu tam anlamıyla milletimiz tarafından anlaşılmıştır. Tabi bu alçakça kalkışmayı gerçekleştirenler anlaşılıyor ki çok uzun zamandır bunun hesabını yapmışlar ve sinsi bir plan hazırlamışlar. Gerçekten çok titiz bir şekilde çalışmışlar. Bu planlarını 15 Temmuz’da uygulamaya çalışmışlar. Ancak hesap edemedikleri 2 şey vardı. Biri bütün hesapların üzerinde yüce Allah’ın bir hesabı olmasıdır. Onlar tuzak kurdular, Allah’ta tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Onların kurdukları tuzaklar yüce Allah tarafından tekrar onların başına geçirilmiştir. Diğer husus ise bu yüce ve asil milletin zor, sıkıntılı zamanlarda farklılıkları bir kenara koyarak, bir araya gelebileceğini kendi iradesine, geleceğine, meclisine ve seçilmiş cumhurbaşkanına nasıl sahip çıkabileceğini hesaplayamadılar” dedi.
"Şanlı bir tarih olarak sayfalara geçti"
Darbe girişimini vatandaşların tarihe gömdüğünü vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçecek olan milli ordu içinde örgütlenmiş cunta ve şebekenin, Türkiye’nin tarihinde kara bir leke bırakacak kalkışmasını siz 15 Temmuz akşamında şanlı bir tarih olarak sayfalara geçirdiniz. Biz bu cuntayı geçmişte de tanıyoruz. Bunların sivil uzantılarını da biliyoruz. Bunlar bu ülkede tamamen perdeleme ve sızma yöntemiyle devletin çeşitli kurumlarına sızmışlardı. Gezi olaylarında toplumu ayrıştırmak istediler. Etnik kimlikler üzerinde ayrıştırmak istediler. 17-25 Aralık sürecinde bürokratik kalkışma üzerinde sivil iradeyi alaşağı etmek istediler. 8 Şubat MİT kriziyle bu ülkenin helal oylarıyla ülkenin başına gelmiş bir başbakanı uzanan soruşturma zinciri başlattılar. Biz bunların bu yüzünü görmüştük ama bunların böyle bir ihanet içerisinde kendi milletine tank, tüfek, top ve mermisini yöneltecek kadar alçak olacaklarını hesaplamamıştık. Bu ülkede darbe yapılması için ne neden vardı. Memlekette ekonomik refah yükseldiği için mi darbe yapacaktınız. Hiçbir nedeniniz yoktu. Ama onların nedeni, onları yetiştiren, onların DNA’sıyla oynayan ve şuan ellerinde olan o terörist başına ve onun üst akıllarına hizmet edebilmek adına darbe yaptılar ve duvara tosladılar" diye konuştu.
"Halk dünyaya ders verdi"
Halkın cesareti ve azminin sadece Türkiye’ye değil dünyaya bir ders verdiği belirten Belediye Başkan Mücahit Yanılmaz ise, şunları kaydetti:
"Ben 2 aylık bebeğini evine götürmeden gece saat 02:00’de al bayrağımızı ona yorgan yaparak, ’Bu meydandan ayrılmam’ diyen annemize minnettarım. Burada her gün sabah namazını kılan gözünden gözyaşlarını akıtan, ’Evimde değil, burada olmalıyım’ diyen bütün kardeşlerime minnettarım. Dünyanın en ücra köşesindeki mazlumlar sizden gelecek habere bakıyor ve sizler Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve yok etmek isteyenlere karşı bir duruş ortaya koyuyorsunuz."
Mitingde, AK Parti, MHP ve CHP Elazığ İl Başkanlarının da birer konuşma yapmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da katıldığı miting canlı olarak izlendi.