Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde aralarında polis, asker, hakim, savcı, kaymakam ve örgütün il yapısında yer aldığı değerlendirilen 393 şüpheli tutuklandı.
Elazığ’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması devam ediyor. Bugüne kadar soruşturmalar kapsamında FETÖ ile bağlantılı okul, yurt ve derneklerin yer aldığı 24 kurum kapatıldı. Bunun yanı sıra kamu kuruluşlarında görevli 691 personel açığa alınırken, 611 kişinin de Kanun Hükmündeki Kararnameyle işlerine son verildi. Soruşturmalar kapsamında polis, asker, hakim, savcı, kaymakam ve iş adamlarının da yer aldığı 667 şüphelinin gözaltına alındığı, bunlardan 393’ünün tutuklandığı, 260’ının adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere, 14’nün de savcılıktan serbest kaldığı öğrenildi.
611 şüpheli meslekten ihraç edildi
FETÖ soruşturmaları kapsamında mesleklerinden atılan 611 kişinin, 202’sinin İl Emniyet Müdürlüğü’nden, 208’unun Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, 28’inin adliyede görevli hakim, savcı, 13’ünün zabıt katibi, 34’ünün Fırat Üniversitesi’nden, 33’ünün hastanelerden, 31’inin 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı’ndan, diğer 62’i memurun ise Orman, Defterdarlık, Müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar, Devlet Hava Meydanları, Ticaret, Meteoroloji, POMEM, Sağlık Müdürlüğü, TEİAŞ, SGK, İller Bankası, Çalışma ve İş Kurumu, Fırat Kalkınma Ajansı, Keban HES, Gıda Tarım ve Hayvancılık, TKDK, Su Ürünleri, AFAD, DSİ, Karayolları ve Göç İdaresi müdürlüklerinden olduğu öğrenildi.
149’ü polis, 68 asker tutuklandı
Soruşturmalar kapsamında açığa alınan İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 225 polis gözaltına alınırken, 149’u tutuklandı, 74’üne adli kontrol verildi.1 polis ise savcılıktan serbest kaldı. İl Jandarma ve 8. Kolordu Komutanlığı’nda ise aralarında bir general ile 4 albayında da bulunduğu 68 asker tutuklandı.
Yapılan operasyonlarla örgütün sivil yapısından da 99 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
524’ü İl Emniyet Müdürlüğü’nden olmak üzere toplam 691 kişi ise haklarındaki soruşturmalar nedeniyle açıkta bulunuyor.