Elazığ’da ‘Gen Kardeşim Değil, Can Kardeşim’ projesi imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında “Gen Kardeşim Değil Can Kardeşim” projesi imzalandı. Proje ile çocukların doğa, hayvan ve çevre bilinci gelişmesi hedeflenmekte. İçme İlk ve Ortaokulunda düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ile kurum yetkilileri katıldı.

İmzalanacak proje ile şehirlerde yaşayan çocukların doğayı ve tabiatı daha yakından tanıma imkanı bulacağını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, çocukların çevre bilinci kazanacağını ve yaşadıkları çevrenin dışındaki güzelliklerle buluşacaklarını söyledi.

Projenin çok anlamlı olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Feyzi Gürtük, “Hayata dokunan bir proje. Burada öğrencilerimiz söylenenleri, kitapta olanları ve öğrendiklerini yaparak, yaşayarak öğrenecekler. Biz şehir hayatı yaşayan çocuklarımızın burada açılan balık müzesi, sera, kümes hayvanlarını ziyaret etmelerini sağlayacağız. Burada başlatılan projenin başka okullarımızda da yansımasını görmek istiyoruz” diye konuştu.