Elazığ’da, “Hayat boyu Öğrenmenin Desteklenmesi 2” programı kapsamın kabul edilen “Hayat Yeniden Başlıyor” projesi tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Hayat boyu Öğrenmenin Desteklenmesi 2” programı kapsamında yaklaşık bin 500 projeden ilk 35’e giren “Hayat Yeniden Başlıyor” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği tarafından yürütülmekte olan projede katılımcılara, ücretsiz olarak otomotiv LPG montaj ve bakım onarımı, otomotiv elektriği, kuaförlük ve aşçılık eğitimleri verilecek.

Projenin toplam bütçesinin 161 bin 414 avro olduğunu ve bunun 20 bin 435 avroluk kısmı Fırat Üniversitesi’nin karşılayacağını belirten Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hanbey Hazar, “Ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimleri için eğitim ve istihdamın yapısı, son derece önemlidir. Bir ülkenin nüfus yapısı istihdama katılım ve istihdamda kalma oranını etkilemektedir. Türkiye’de iş gücü piyasasının gelişmesi için gerekli temel amaç ve hedeflere ulaşılmasını sağlayacak insan kaynağına sahiptir. Önemli olan bu potansiyel kaynağın etkin ve verimli biçimde değerlendirilmesidir. Türkiye’de iş gücüne katılacak fertlerin ulusal ve uluslararası iş gücü piyasalarında çalışabilecek şekilde istihdam edilebilmeleri için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmaları gerekmektedir” dedi.

Modül eğitimlerden bir tanesini alan kursiyerlerin onaylı belgeler alacaklarını ifade eden Hazar, “Katılımcılar, KOSGEB, AB ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı girişimcilik, AB ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı iş güvenliği, İngilizce ve bilgisayar kullanımı belgelerini alacaklardır. Verilecek bu eğitimlerin kursiyerlerimizin ulusal ve uluslararası iş gücü piyasalarında çalışabilecek şekilde istihdam edilebilmeleri için gerekli katkıyı sağlaması hedeflenmiştir” diye konuştu.