Elazığ’da iş adamları, sanayici ve teknokent firmalarına inovasyon semineri verildi.
Elazığ’da Fırat Teknoloji Ofisi, Fırat Teknokent ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından iş adamları, sanayici ve teknokent firma yetkililerine “İnovasyona Giriş ve İş İnovasyonu” adlı seminer verildi. Katılımcılara EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Serdal Temel, tarafından inovasyon hakkında bilgiler aktardı.
Fırat Teknokent Prof. Dr. Nuri Orhan Konferans Salonu’nda verilen seminere, Elazığ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mesut Öztop, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Karabulut, Fırat Teknokent TGB A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Malatya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, iş adamları ve teknokent firma yetkilileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan ve inovasyon hakkında bilgi veren Fırat Teknokent TGB A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, "Çıkan bilgiyi nitelikli insanlar ve başka etkileşimlerle beraber paraya dönüştürdüğünüz zaman inovasyon olur. İnovasyon yoksa hiçbir değer üretmiyorsunuz demektir. Yani bilgi ticaretleşmiyorsa siz de değer üretmiyorsunuz. Son zamanlarda çıkan yeni yayınlarda, bütün iş adamları yaratıcı sanatçılardır diye bir kavram var. Ben sizin her birinize baktığım zaman gıpta ediyorum. Ben kendimi de zaman zaman sanatçı sınıfından gördüm. Çünkü çocukluğumdan itibaren babam beni bakkal dükkanına götürdü ve hiç yaz tatili yaşamadım. Dolayısıyla ticareti biliyorum, çokta seviyorum. Her biriniz kendi işinizle ilgili o kadar özgün ve yaratıcı yollar buluyorsunuz ki esasında sanatçıların kendi dünyalarındaki çözümlere çok benziyor. Dolayısıyla yaratıcılık kavramı iş adamlığıyla yakından alakalıdır. Yaratıcılıkta inovasyonun önemli bir bileşenidir" dedi.
Rekabette başarılı olmanın tek yolu inovasyon olduğunu belirten EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Serdal Temel ise, "Eğer inovasyon yapamazsanız hiçbir şekilde rekabette başarılı olamazsınız. Bu globalleşme denen kavramdan dolayı rakipleriniz artık yanı başınızda değil. Dünyanın öbür tarafındaki adam artık sizin rakibinizdir. Cin’deki adam sizin en büyük rakibinizdir. Güney Amerika’dan adamlar 24 saat sonra buraya siparişleri getiriyorlar. O zaman siz bu rekabette başarılı olmak için yapacağınız 2 tane temel şey var. Hiç kimsenin yapmadığı, yapamadığı, geliştiremediği şeyleri yapmaktır. Ürün veya hizmet olabilir. Hiç kimsenin düşünmediği ve geliştiremediği şeyleri yapmaktır. Diğeri ise herkesin yaptığını daha ucuza daha iyi yapmaktır. İşte bu inovasyondur. İnovasyondan bahsetmemiz için uzaya giden adamlar, uzay gemileri, yerden yüksekte giden araçlar gibi şeyler değil. Farklı şeyler üretmek lazım. Müşteri üzerinde yaratacağınız ve ürünlerinizi ön plana çıkaracağız farklı şeyler de birer inovasyondur" diye konuştu.
Seminer Temel’in katılımcıların sorularını yanıtlaması ile sona erdi.