Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, teşkilatın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Vali Murat Zorluoğlu’na ziyarette bulundu.
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü Elazığ’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel ve personeli de teşkilatın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederek özel olarak hazırlana asker maketini hediye etti.
İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, ziyarette Vali Zorluoğlu’na teşkilatının kuruluşunun yıl dönümü vesilesiyle yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Jandarma teşkilatının Cumhuriyet tarihinin ötesine geçen Osmanlı Devleti’nden bir miras ve çok önemli bir kolluk birimi olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, ”Bu 177 yıllık tarihine çok büyük başarılar, toplumun huzuru ve güvenliği için yaptığı çok önemli çalışmalar sığdırmış bir teşkilatımızdır. Bir taraftan şuan yoğun bir şekilde mücadele ettiğimiz terör örgütüne karşı hakikaten çok üstün hizmet anlayışı ile görev yapıyor, diğer taraftan da tıpkı emniyet teşkilatı gibi bir kolluk kuvveti olarak suçun önlenmesi, suçluların takibi gibi suç oluştuktan sonra suçlunun yakalanıp adli makamlara çıkarılması gibi farklı görevleri de üstün hizmet anlayışı ile yerine getiriyor” dedi.
Çok başarılı bir jandarma teşkilatı olduğunu aktaran Vali Zorluoğlu, “Jandarma teşkilatımız ilimizde halkımızın huzur içinde, güven içinde yaşaması için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Bugün Elazığ bir huzur kenti bir huzur adası olarak anılıyorsa bunda İl Jandarma Komutanlığımızın ve onun personelinin çok önemli bir rolü olduğunu görüyoruz. Ben bütün bu başarılı çalışmaları nedeniyle başta komutanlarımız olmak üzere bütün personelimizi kutluyorum” diye konuştu.