Elazığ’da koruyucu aile hizmetinin önemini vatandaşlara anlatmak için ‘Koruyucu Aile’ standı açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde ‘Koruyucu Aile’ standı açıldı. 3 gün boyunca açık kalacak olan stant da, vatandaşlara koruyucu aile hizmetinin önemi hakkında bilgiler verilecek.

Devlet koruması altında olan çocukları hayata hazırladıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç,” Bakanlığımızın genel politikası, özellikle devlet koruması altında olan ve kurumlarımızda kalan çocuklarımızın mutlaka bir aile şefkatine, ebeveyn sevgisine muhtaç olduğu düşüncesidir. Mutlak surette ailelerin çocuklarımıza sahip çıkmasıdır” dedi.

Elazığ’da 29 olan koruyucu aile sayısını 50 ye çıkarmak istediklerini aktaran Kenç, “Çocuklarımızı koruyucu ailelerin yanına yerleştirerek onlara sıcak bir aile ortamı yaşatmak istiyoruz. Bu çocukların bütün bakım ve gözetimi devlet kontrolündedir. Ayrıca devlet bu koruyucu ailelere de çocukların bakımını karşılamaları için ekonomik destek sunmaktadır. Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Bu sebeple vatandaşlarımızı koruyucu aile olmaya davet ediyoruz” diye aktardı.