Elazığ’da imzalanan protokolle mahkumlar kaynakçılık ve kuaförlük mesleğini öğrenecek.
Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Elazığ İl Müdürlüğü ile Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında meslek edindirme protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle cezaevindeki hükümlülere kaynakçılık ve kuaförlük meslekleri eğitimi verilmeye başlandı. Kaynakçılık da 23, kuaförlük de ise 16 olmak üzere toplam 39 hükümlünün eğitim almaya başladığını aktaran İŞ-KUR Şube Müdürü Şevki Esen, “Eğitimler İŞ-KUR finansal desteği ile açıldı. Bu eğitimlerle hükümlülerin tahliye sonrası istihdam edilebilirliklerine ve toplumsal uyumlarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Kapalı İnfaz Kurumu Müdürü Raif Cora ise, bu tip faaliyetlerle hükümlülere meslek edindirerek tahliye sonrasındaki hayatlarında iş bulmalarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.
İşsizlikle mücadele kapsamındaki projelerine dezavantajlı kesimleri de dahil ettiklerinin altını çizen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Balcı da, bu yıl Açık Cezaevinde tekstil atölyesinde tekstil İmalatı kursuyla 17 hükümlünün daha meslek edinmesini sağladıklarını bildirdi.