Elazığ Belediyesi tarafından yürütülen “Mermer Çağına Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz” projesinin teorik kısmı tamamlandı.
Elazığ Belediyesi tarafından istihdama yönelik genç girişimcilerin yetiştirilmesi amacı ile başlatılan “Mermer Çağına Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz” projesi kapsamında eğitimin ilk ayağı tamamlandı. Genç girişimcileri yetiştirmeye yönelik olan proje kapsamında girişimcilik, pazarlama, satış teknikleri eğitimi veriliyor. 424 saat sürecek olan eğitim sürecinde bugüne kadar KOSGEB onaylı 70 saat girişimcilik eğitimi, 35 saat pazarlama ve satış teknikleri eğitimi, milli eğitim onaylı 192 saatlik autocad programı eğitimi tamamlandı.
Elazığ Belediyesi tarafından proje ile ilgili yapılan açıklamada , “Proje kapsamında şuanda mermer işleme tekniğinin teorik kısmı bitti, uygulama kısmına geçildi. Bundan sonraki süreçte kursa katılan genç girişimcilerimiz hafta bir gün organize sanayi de mermer işletmeleri gezilecek. Daha sonra ise sektör tanıma açısından farklı illerde teknik geziler düzenlenecek. Projemiz, genç girişimcilerimizin hibelerden maksimum düzeyde yararlanması için İki seminer düzenlenerek tamamlanacak” denildi.