Elazığ’da, güzellik ve saç bakımı bölümünde öğrenim gören öğrencilere uygulamalı kuaförlük eğitimi verildi.

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası tarafından,İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakımı Bölümünü okuyan öğrencilere uygulamalı kuaförlük eğitimi verildi. Okulun toplantı salonunda gerçekleşen programa, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Türkoğlu, bayan kuaförler ve öğrenciler katıldı.

Kadınların bilgi ve birikiminin ülkelerin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Türkoğlu, "Vatanını seven ülkesine ihanet etmeyen bir nesil ancak ve ancak eğitilmiş bilinçli kadınlar sayesinde olacaktır. Güzellik ve saç bakımı meslekler içerisinde titizlik isteyen, özveri ve sabrın ön planda olduğu bir alandır. Her müşterinin beğeni ve beklentisi farklı olduğundan sabrı ve yeteneği olmayan bu mesleği yapmakta zorlanır" dedi.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu ise, güzellik ve saç bakımı bölümünü okuyan öğrencilerin okulda öğrendiklerinin pratiğe katmasının önemli olduğunu söyledi.

Program bayan kuaförler tarafından öğrencilere uygulamalı topuz eğitiminin verilmesiyle sona erdi.