Elazığ Havalimanı’ndan kutsal topraklara gidecek olan 159 kişilik ilk hacı kafilesi yola çıktı.
Elazığ’dan bu yıl çekilen kuralarla kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 641 hacı adayından 159’u aileleri ve yakınları tarafından uğurlandı. Dualarla yapılan uğurlama da duygu dolu anlar yaşandı.
Bu yıl Elazığ’dan kutsal ibadetlerini yerine getirmek üzere 641 kişinin hacca gideceğini belirten Elazığ İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Topuz, “Bunlardan 391 kişi diyanetten, diğer kalanı 250 kişi acentelerden gidecek. Bugün birinci kafilemizi hacca uğurladık. 4 grup ve 4 din adamından oluşan kafilemizde 159 kişi var. Bunları Medine’ye ulaşacak. İnşallah ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirip ülkemize dönecekler” dedi.
Hacca gitmek için 8 sene beklediklerini ve sonunda nasip olduğunu ifade eden Aydın Civelek, “Çok büyük bir mutluluk, herkese nasip olmasını isterim. Allah’tan bir tek dileğimiz vardı. Oraya sağ salim misafir olarak gitmekti. Gitmeyen herkese de Allah gitmelerini nasip etsin. Sağlık ve sıhhatle gidip görevlerimizi yapıp tekrar çocuklarımıza ve memleketimize dönmemizi niyaz ediyorum” diye konuştu.
Heyecanlı bir bekleyiş olduğunu dile getiren 68 yaşındaki Tahir Akgül de, bu anın gelmesi için heyecanla beklediklerini ve sonunda kendilerine de nasip olduğunu söyledi.
Teyzesinin hacca gittiğini ve mutlu olduğunu aktaran Osman Kökçü, “Huzurlu ve güzel bir ortam. Toplum olarak bu tarz şeylere önem vermemiz buradaki kalabalıktan belli. Bu bizi mutlu ediyor. Uzun yıllar ve nesiller boyunca da devam etmeli. İnşallah herkese nasip olur” ifadelerinde bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve acenteler ile birlikte bu sene toplamda Elazığ’dan 641 hacı adayı kutsal topraklara gitmeye hak kazanmıştı.
Bugün Bingöl hacı adaylarından 160 kişi de hac vazifelerini yerine getirmek üzere Elazığ Havalimanı’ndan Medine’ye gidecek.