Elazığ Belediyesi tarafından bu yılın şubat ayında açılan Hayır Çarşısı, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için umut oluyor.
Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, hayırsever vatandaşların desteğiyle her geçen gün büyüyor. Gıdadan giyime, beyaz eşyadan mobilyaya kadar geniş bir ürün yelpazesiyle ihtiyaç sahiplerine destek sağlayan “Hayır Çarşısı” bir alışveriş merkezi gibi de çalışıyor. Çarşıda Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın “Şehirde evime ekmek götüremedim diyen hiç kimse kalmayacak” hedefi doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine destek verildiği belirtildi.
Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Hayır Çarşı’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, ALO 153 Beyaz Masa Hattı ve (424) 225 19 21 nolu telefonla irtibata geçiyorlar. Görevliler tarafından tutanakla teslim alınan ürünler, puanlama yapılmasının ardından barkotlanarak reyonlardaki yerlerini alıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da, beyaz masa ile irtibata geçerek, talepte bulunuyorlar. Başvurular doğrultusunda alınan talepler, değerlendirmeye alınarak, gerekli araştırmaların ardından Elazığ Belediyesi Sosyal Yardım ve Hizmet Komisyonu’nun onayına sunuluyor. Komisyon tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere, alışveriş kartları verilerek, her ay düzenli olarak ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor” denildi.
Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının her zamankinden daha güçlü olduğuna vurgu yapılan açıklamada, hayırseverlerin desteğiyle güçlenen Hayır Çarşısı’nın ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ettiği ifade edildi.