Elazığ’da kurban kesimlerinin ardından kasapların kıyma mesaisi başladı. Kasaplar, gece geç saatlere kadar kesilen kurbanlık etleri kıyma makinasından geçirerek, vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyor.
Kurban Bayramı’nın ilk gününde yaşanan kurban kesim telaşının ardından birçok vatandaş, kurban etinin bir bölümünü kıyma makinasından çektirmek için kasapların yolunu tuttu. Kurban Bayramı’nda kurban nedeniyle et satışı yapamayan kasaplar ise yoğun bir mesai içerisinde kurban etlerini kıymaya dönüştürerek para kazanıyor.
Kasap Ahmet Yılmaz, "Vatandaşa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Günü kurtarmaya çalışıyoruz. 1 ay içerisinde kimse et almaz. Bizde şuan kıyma çekiyoruz. Kurbanda yararlanamaya çalışıyoruz. Bu sıralar günde 9 saat mesai yapıyoruz. Bayağı bir yoğunluk var" dedi.
Bayramın 1. günü kesim yaptıktan sonra vatandaşın kıyma çektirmek için kendilerine geldiklerini ifade eden kasap Metin Çelik, "Hızlı bir şekilde et çekimlerimiz devam ediyor. Bu günde yoğunluk var. Satışlar bayramdan sonra daha da düşecek. 2,3 ay iş olamayacak. Sabah 08.00’dan 22.00’a kadar duruyoruz. Bir dakika boş oturduğumuz yok" diye konuştu.