Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kızılay Köprüsü yeniden hizmete açıldı.
Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce bölgesel trafiği düzenlemek ve rahatlatmak amacıyla şehir merkezi ile Kızılay, Aksaray, Gümüşkavak ve Hicret Mahalleri arasında ana bağlantıyı sağlamakta yetersiz kalan 6 metre açıklığındaki Kızılay Köprüsü, 25 metre açıklığında 7,5 metre genişliğinde yeniden inşa edildi. Bölgenin gelişimine ve trafiğin rahatlamasına önemli katkılar sağlaması planlanan Kızılay Köprüsü’nün açılışı yapıldı. Açılış törenine, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve vatandaşlar katıldı.
Belediyelerde 15 yıl içerisinde ciddi reformların yapıldığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Birçok alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Ama yerel yönetimlerle alakalı olanını ben ilk sıraya koyuyorum. 2004 yıllarında yerel yönetimlerle alakalı belediyeler, özel idareler, mahalli idare birlikleri ile ilgili kanunlar bütünüyle değiştirildi. Belediyelerimizle merkezi idare arasındaki görev yetki paylaşımı yeniden dizayn edildi. Akabinde yerel yönetimlerin gelirleriyle alakalı önemli çalışmalar yapıldı. Belediyelerimize merkezi idareden gönderilen kaynaklarda önemli artışlar sağlandı. Tüm bu çalışmalar sonucunda bugün belediyelerimiz çok önemli hizmetleri ve yatırımları vatandaşlarımızla buluşturabilecek kapasiteye kavuşmuş oldular" dedi.
Türkiye’de şehirciliğin iyi bir noktaya doğru ilerlediğini dile getiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Sadece şehrin fiziki anlamda kalkınması değil, aynı zamanda ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmasıyla ilgili belediye başkanlarımız farklı bir vizyon ortaya koyuyorlar. Birinci planda bu köprüyü yapmak belediye başkanımıza ait bir görevi değil ama şehrin ticari hayatını ve geleceğinin güçlü olmasını istiyorsanız şehrin her anlamda kalkınmasını sağlamak zorundasınız. Biz AK Parti olarak belediyelerimizi klasik belediyeciliğin ötesinde yönetecek belediyecilerimize ihtiyacımız var ve biz bunu önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kentte demiryolunun şehrin içinde geçmesinin bir engel olmadığını, asıl engelin karşıdan karşıya geçememek olduğunu vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, bu engelin Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın hizmeti ile son bulduğunu söyledi.
Kızılay Köprüsü’nün genişletme çalışmalarından önceki halinin Kızılay ve Sanayi mahallesi arasındaki bağlantıyı kötü bir şekilde etkilediğini aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Bu proje Elazığ’ımızın dokunulması zor olan projelerinden biriydi. Çünkü bu alt geçidi genişletmeyi düşündüğümüzde demir yollarımız bize, ‘Biz seferlerimizi durduramayız, öyle bir işlem yapın ki seferlerimiz devam etsin’ dedi. Demir yolunun raylarını bulunduğu bir yerden başka bir yere deklare ettik. O alanı doldurduk, üzerine yeni bir demir yolu yaptık. Ve bu alt geçidi yaptık. 6 metrelik alt geçidin yerine 30 metre genişliğinde çift şerit gidip gelinen bir alt geçit oluşmuş oldu" diye konuştu.
Daha sonra İl Müftüsü Peyami Güngör’ün dua etmesinin ardından protokol üyeleri kurdele keserek Kızılay Köprüsünü hizmete açtı.