AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Sağlıklı nesiller için tıp ilmine verilen önemin vatandaşlar tarafından takdir edildiğini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı açıklama yaptı.

Milletvekili Açıkkapı açıklamasında,” 14 Mart 1827 tarihinde Tıbhane ve Cerrahhane-i Amiler’lerin kurulmasıyla ülkemizde Tıp Bayramı kutlanmaya başlandı.Tıp Bayramının kutlanması tıpkı geçmişte olduğu gibi bugünde doktorlarımıza verdiğimiz önemin göstergesidir. Elbette ki her meslek kutsal ve değerlidir ancak doktorların kültürümüzde, inanç değerlerimiz ve medeniyetimizde çok müstesna yerlerdedirler. Kanuni’nin ‘halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ve Peygamber efendimizin kıymetinin ancak kaybedildiğinde anlaşılabildiğini belirttiği hususlardan biri de, ‘ Sıhhattir, sağlıktır’ sözleri sağlığın ve sıhhat sağlayıcı olan doktorlarımızın İslam ve Türk kültüründeki önemini göstermektedir” dedi.

Türk-İslam ortak kültürlerinin yetiştirdiği Lokman Hekimler, İbn-i Sinalar ve Akşemseddinler ile başlayan tıp ilmi yolculuna değinen Milletvekili Açıkkapı,” Bu süreç partimizin 15 yıllık serüveninde en yüksek noktaya ulaşmıştır. Geçmişte köylerden kentlere atlı kızaklarla sağlanan hasta nakli, bu süreçte en zorlu yerlerde dahi Ambulans helikopter, jet ve paletli araçlarla sağlanmaktadır. Yer bulamayıp yerlerde, sedyelerde yatırılan hastalar bugün şehir hastanelerinde en modern şartlarda bakımı sağlanmaktadır. Bu yaşananlar süreç içerisinde nereden nereye geldiğimizi Sağlıklı nesiller için tıp ilmine verdiğimiz önemi vatandaşlarımız takdir etmiştir” diye konuştu.

Vatandaşlarının sağlığı için gecesini gündüzüne katarak, yorulmadan, fedakarca canını dişine takarak çalışan, doktorların gayretlerini aktaran Açıkkapı” Başta Çanakkale’de ve İstiklal Harbimizde olmak üzere bugüne kadar görevleri başında şehit olan tüm sıhhiye personelimize rahmet diliyorum. Ülkemizin dört bir yanında, yurt dışında görev yapan hekimlerimize, hemşirelerimize Ülkemiz vatandaşlarının sağlığı için gecesini gündüzüne katarak, yorulmadan, fedakarca canını dişine takarak çalışan, bu kutsal vazifeyi yerine getiren doktorlarımızın, tıp camiamızın göstermiş oldukları gayretleri için bir kez daha kutluyor başarılarınızın devam etmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.